EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Belföld

Sne­i­der újabb brutális esete! Bot­tal verte szét egy ember arcát

Elképesztő ügy aktáját szerezte meg a Ripost.hu. A lap arról számol be, hogy Sne­i­der Tamás a Job­bik el­nöke egy mozgássérült férfi arcát bot­tal és ká­bel­da­ra­bok­kal verte szét.

A Ri­post.hu meg­sze­rezte a gon­do­san tit­kolni pró­bált ügy ak­táit. A bí­ró­ság jog­erő­sen bör­tön­bün­te­tésre ítélte Sne­i­dert a sú­lyos bűn­cse­lek­mény miatt.


Az információk szerint a politikus bandája  tagjait hergelve rontott rá a mit sem sejtő áldozatára, akit bottal és kábeldarabokkal ütlegelt, majd miután a férfi a földre került, társaival rugdosni kezdték. A bántalmazott áldozatnak eltört az orrcsontja.

A lap időrendi sorrendben mutatja be a Jobbik alelnökének múltját.


Sneider életét a Bőrfejűek címet viselő, külön róla szóló kriminológiai tanulmány is feldolgozta, amiből részletes bizonyítékokkal alátámasztva kiderül, hogy Sneider már nagyon fiatalon rajongott a nácikért.

Arról a Lokál is beszámolt, hogy pár nappal ezelőtt nyilvánosságra került egy videófelvétel, amelyen Sneider Tamás újdonsült felesége – a pártot korábban jó pénzért kiszolgáló jogász – náci karlendítéssel üdvözli esküvőjükön a násznépet. Mindez 2016-ban, vagyis jóval a „néppárti fordulat” után történt.

Az irányítása alatt működő bőrfejű banda tagjai a nemzetiszocialisták iránti tiszteletből választottak maguknak olyan beceneveket, mint: Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer. Őt magát egyszerűen csak Roy-nak, azaz Királynak kellett szólítani. (Még 2 évvel ezelőtti esküvőjén is is így kellett nevezni, külön névjegykártyát is készítettek “ROY”-nak.) – írja a portál.

Forrás: Ripost.hu

Ripost.hu által megszerzett korabeli  jegyzőkönyvek rögzítik, hogy 1990. szeptember 14-én az egri Dobó téren, a szüreti mulatság forgatagában gyülekezett a Sneider-rohamosztag.

Sneider nevéből kiindulva ők is SS-nek nevezték magukat. Sneider- Schutzstaffel – Sneider-Védőosztag hangzott a csatakiáltás.Noha a rendőrök előzetesen megpróbálták elvenni tőlük az ütő- és szúrószerszámokat, mégis felfegyverkezve indult el Sneider Tamás vezetésével a kétszáz(!) fős banda, katonai alakzatban a csebokszári lakótelep felé – olvasható a beszámolóban, amiből az is kiderül, hogy a náci jelszavakat skandáló kórust maga Sneider Tamás vezényelte. Fényképek és videófelvételek sora készült arról, amint felfegyverkezve randalíroztak a csebokszári lakótelepen

Egy évvel később a politikus egyik alvezére Cs. Péter egy majálison úgy fejbe rúgott egy pecsenyesütőt, hogy az maradandó károsodást szenvedett, és később agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Ugyancsak Sneider vezetésével alakult meg 1991 szeptemberében a szintén náci tanokat hirdető September Skins nevű szervezet, amelyben az újnáci rohamosztagok felépítését és működését szintén a Jobbik későbbi elnöke irányította – ismerteti a lap.

A bandák 25-30 fős csoportokban, botokkal, kábeldarabokkal és baseballütővel indultak esténként portyázni. A jegyzőkönyvek szerint 11 erőszakos cselekményt követtek el.

Ekkoriban történt Sneider Tamás súlyos büntetőügye is. 1991. október 14-én a mozgássérült F. Béla a moziból kifelé jövet akadt össze a Sneider által vezetett húszfős újnáci rohamosztaggal.

Miután belekötöttek, a mozgássérült férfi próbált volna elmenekülni, de a sérült lába miatt erre képtelen volt. Sneider és nyolc társa náci jelszavakat üvöltözve a földre küldte, majd botokkal és kábeldarabokkal hosszú időn át ütötte és rúgta. Tudatosan az arcát akarták szétverni.

A Ripost.hu cikkében szó szerinti idézetet is lehoztak a vádiratból:

“Az üldözés során F. Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták.” Közben Sneider és társai ezt kiabálták: büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok dögszagúak vagytok.

Sneider Tamás és társai  ezen az eseten túl is sorozatosan olyan köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el, amelyek országos közfelháborodást váltottak ki – áll a vádiratban, és az ítéletben is. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, arcát szétverték, az orrcsontját is eltörték.

A politikus beismerte, hogy vezető szerepe volt, a cigányverést sem tagadta, amiért mindössze 8 hónap börtönt kapott 3 évre felfüggesztve.

A túlságosan enyhének tartott ítélet nagy felháborodást keltett a kilencvenes évek elején, még maga az Élet és Irodalom is dühös cikket közölt az ügyben – emlékeztet a portál.

A lap kiemeli, hogy akkor még háborogtak a baloldali politikai körök is, élükön Heller Ágnessel, amelyek mostanában már  a barbár bűncselekményt elkövető Sneider és az általa  vezetett Jobbik politikai barátságát keresik.

Kapcsolódó Cikkek