EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Külföld

Sneider botrányához hasonló eset miatt mondott le egy osztrák politikus

Mint arról már beszámoltunk, fenyegetőzik és szánalmasan magyarázkodik Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, akinek esküvői videóján felesége náci karlendítéssel üdvözli a násznépet.

Az Origo információi szerint nem egyedül a jobbikos politikus keveredett náci botrányba a világon, éppen ezért érdemes megnézni, máshol hogyan reagáltak hasonló helyzetben. Következzék “az osztrák Sneider Tamás” esete, aki villámgyorsan belebukott abba, hogy rossz társaságba keveredett.


Az osztrák médiában pár éve elképesztő gyorsasággal terjedő kép teljesen sokkolta a közvéleményt, amelyen Andreas Bors, Tulln-i FPÖ-elnök barátai hitleri karlendítéssel köszöntötték az újévet 2006-ban.

A botrány kirobbanásakor 25 éves politikus Sneiderhez hasonló mentségekkel állt elő, viszont a lényeges különbség a két eset kötött az, hogy míg a rossz társaságba keveredett osztrák politikus pártja nyomására még a felvétel megjelenésének napján lemondott helyi elnöki tisztségéről, addig Jobbik elnöke továbbra sem fontolgatja az országgyűlési alelnökségről és a pártelnökségről való lemondását.


Sneider Tamás náci botránya kapcsán viszont azt lehet látni, hogy a Jobbiknak és balliberális szövetségeseinek az égadta világon semmilyen kifogása nincs a történtek ellen, ahogy az antiszemitizmusra mindig érzékeny balliberális médiának sem – számol be az Origo.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Bekockult Bugatti

  A nap képe: Bekockult Bugatti

  A Lego billundi központjában állították ki először azt a különleges, építőkockákból épült Bugatti Chiron életnagyságú makettjét, melyet motorral is elláttak.

 • Szétverte a saját pizzázóját

  Szétverte a saját pizzázóját

  Úgy gondolta a korábban az NFL-ben amerikaifocizó Edawn Louis Coughman, hogy összehozza az év csalását, ám számításai nagyon nem jöttek be.

 • Megint Európát ostromolják a migránsok

  Megint Európát ostromolják a migránsok

  Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban – jelentette az unió határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex.

 • Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Varga Judit: Boszorkányüldözés zajlik ellenünk

  Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását Varga Judit igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján, akit az általános ügyek tanácsa hallgatott meg a Magyarországgal szemben indított 7.