2020. január 25., szombat
Pál

Belföld

Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

Fenyegetőzik és szánalmasan magyarázkodik Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, akinek esküvői videóján felesége náci karlendítéssel üdvözli a násznépet. Sneiderreől most az is kiderült, hogy a muzulmánokat jobban szereti, mint a zsidókat.

Elképesztően reagált a Jobbik elnöke arra a napvilágot látott videófelvételre, amelyen Sneider Tamás újdonsült felesége – a pártot korábban jó pénzért kiszolgáló jogász – náci karlendítéssel üdvözli esküvőjükön a násznépet. Mindez 2016-ban, vagyis jóval a „néppárti fordulat” után történt.


Sneider azonnal fenyegetőzik, hogy mindenkit beperel, aki bemutatta a videót, utána pedig azzal magyarázza a nehezen félreérthető mozdulatot, hogy csak poénkodtak. (Érdekesség, hogy párttársa, Szávay István is csupán viccelődéssel magyarázta, amikor egy zsidó nő megverésével dicsekedett.) Mindez persze nehezen hihető azok után, hogy Sneider korábban rettegett szkinhedvezér volt, sőt 1992-ben a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy roma férfi bántalmazása miatt.

„Az üldözés során F. B.-t a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. B.-t Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. B.-t kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták” – olvasható az ügy vádiratában.


Sneider Tamás /Fotó: MTI

 

Sneider egyébként a mai napig nem szakított szkinhedmúltjával, esküvőjén az ültetőkártyáján például bőrfejű beceneve, Roy szerepelt. Szintén 2016-ban, a Jobbik tisztújítása kapcsán fogalmazott így: „Ha egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor ott már komoly probléma van.”

Még 2016-ban is a nácizmus derítette jókedvre Sneideréket

 

Most újabb, Sneidernek tulajdonítható botrányos antiszemita kijelentésre derült fény.

„Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga. Sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át” – fogalmazott a Figyelő szerint egy 2015-ben (szintén a „néppárti fordulat” után) előkerült hangfelvételen, amelyen a Betyársereg egyik tagjának muzulmán hitre térését kommentálja így.

Kapcsolódó Cikkek