EUR: 329,26 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Belföld

Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

Fenyegetőzik és szánalmasan magyarázkodik Sneider Tamás, a Jobbik elnöke, akinek esküvői videóján felesége náci karlendítéssel üdvözli a násznépet. Sneiderreől most az is kiderült, hogy a muzulmánokat jobban szereti, mint a zsidókat.

Elképesztően reagált a Jobbik elnöke arra a napvilágot látott videófelvételre, amelyen Sneider Tamás újdonsült felesége – a pártot korábban jó pénzért kiszolgáló jogász – náci karlendítéssel üdvözli esküvőjükön a násznépet. Mindez 2016-ban, vagyis jóval a „néppárti fordulat” után történt.


Sneider azonnal fenyegetőzik, hogy mindenkit beperel, aki bemutatta a videót, utána pedig azzal magyarázza a nehezen félreérthető mozdulatot, hogy csak poénkodtak. (Érdekesség, hogy párttársa, Szávay István is csupán viccelődéssel magyarázta, amikor egy zsidó nő megverésével dicsekedett.) Mindez persze nehezen hihető azok után, hogy Sneider korábban rettegett szkinhedvezér volt, sőt 1992-ben a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy roma férfi bántalmazása miatt.

„Az üldözés során F. B.-t a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. B.-t Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. B.-t kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták” – olvasható az ügy vádiratában.


Sneider Tamás /Fotó: MTI

 

Sneider egyébként a mai napig nem szakított szkinhedmúltjával, esküvőjén az ültetőkártyáján például bőrfejű beceneve, Roy szerepelt. Szintén 2016-ban, a Jobbik tisztújítása kapcsán fogalmazott így: „Ha egy szkinhedvezér sem szerepel a radikálisok között, akkor ott már komoly probléma van.”

Még 2016-ban is a nácizmus derítette jókedvre Sneideréket

 

Most újabb, Sneidernek tulajdonítható botrányos antiszemita kijelentésre derült fény.

„Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga. Sokkal jobb, mintha zsidó hitre tért volna át” – fogalmazott a Figyelő szerint egy 2015-ben (szintén a „néppárti fordulat” után) előkerült hangfelvételen, amelyen a Betyársereg egyik tagjának muzulmán hitre térését kommentálja így.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Tarlós: Hiteltelen az ellenzék

  Összevissza ígérgetnek Budapesten az ellenzéki jelöltek, akik közül többen is részt vettek a 2010 előtti városirányításban – emlékeztetett Tarlós István főpolgármester a Kossuth rádióban, ahol elmondta, hogy azóta sikerült stabilizálni a város működését, többek közt az akkor romokban heverő BKV-t.

 • Egyre csökken az államadósság

  Egyre csökken az államadósság

  Tíz éve nem volt olyan alacsony az államadósság, mint az idei első félév végén. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése alapján 2021-re hatvan százalék alá süllyedhet a magyar államháztartás adóssága.

 • Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kutyájukat is kivégezte a budai családirtó

  Kifelé S. Levente példás családi életet élt, miközben a fiával a kismotorjára ültetve sétálni indult, egyik kezében az élettársa, Anita kezét fogta, a másikban a nő kutyáját vezette pórázon.