2020. május 25., hétfő
Orbán

Belföld

Sneider: Jobb, ha valaki muszlim, mintha zsidó lenne

„… Áttért muzulmán hitre, hát szíve joga, sokkal jobb, mint ha zsidó hitre tért volna át” – mindezt a Jobbik elnöke részletezte egy 2015-ben előkerült hangfelvételen – írja a Figyelő. Ez a kijelentés mit sem bizonyít jobban, mint hogy a Jobbik elnöke kétség nélkül antiszemita beállítottságú.

A Gyurcsányék pártja felé dörgölőző párt a szélsőjobboldali szcénából nőtt ki magát, amivel talán nem mondunk újat. Midezek ellenére az antiszemitizmust kiáltó balliberális pártok továbbra is kitartanak Sneider mellett. A pártnak nem ez az első antiszemita botránya egyébként.


Mint arról korábban beszámoltunk, náci karlendítéssel köszöntötte a násznépet esküvőjükön Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége. Minderről videó is készült. A 2016-os lagziban Sneider ültetőkártyáján régi szkinhed beceneve, vagyis a „Roy” szerepelt. A balliberális média több mint fél napig hallgatott az botrányos esetről, majd hirtelen az előzmények ismertetése nélkül a jobbikos politikushoz fordult, aki azzal próbált hárítani, hogy felesége csupán csak poénkodott.

Tavaly novemberben is előkerült egy hangfelvétel, amin Szávay István párttársainak azzal dicsekszik, hogy leütött egy általa zsidó származásúnak tartott nőt. A botrány után a politikus ígéretet tett, hogy lemond, ám ez mégsem történt meg. Tehát hazudott a Jobbik, Szávay továbbra is a frakció tagja maradt.


Most pedig előkerült egy újabb kínos ügy, aminek a főszereplő ezúttal Sneider Tamás, a Jobbik elnöke.

„Jobb ma egy muszlim, mint holnap egy zsidó

A Figyelő idézte fel azt a vigyázó blogon 2015-ben megjelent hangfelvételt, amelyből kiderült, hogy a Jobbik elnöke nem csak és kizárólag a baráti körben megejtett bulik hevében ragadtatja magát egy kis zsidózásra. A felvételnek az első percében jól hallhatóan azt mondta, hogy áttért muzulmán hitre, hát szíve joga, sokkal jobb, mint ha zsidó hitre tért volna át. Ezt egyébként annak kapcsán mondta, hogy hogy Dér Zsolt, dél-szláv háborús veterán, a Betyársereg tagja akkoriban áttért muzulmán hitre.

A hangelvétel másik lényeges pontja pedig az volt, hogy Sneider elismerte, a Jobbik néppártosodása nem más, mint egy jó álca:

„Mikor arról beszélek, hogy hogyan kell kommunikálnunk, akkor megint itt vannak az idősek. Nélkülük szavazás már nem is lehet, mert olyan kevés a középkorosztály meg a fiatal, meg kevesebben mennek el a fiatalok szavazni, hogy már önmagában a nyugdíjas korosztály tudna kormányt alakítani. Nos, ahhoz, hogy őket megszólítsd, ahhoz neked egy kedves, aranyos gyereknek kell lenni…”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek