EUR: 337,23 Ft
CHF: 314,41 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Soroksáron találhatók a legolcsóbb lakások

Mérséklődő drágulást várnak erre az évre az ingatlanpiaci szakértők, mivel szerintük a vevők nem tudják a végtelenségig követni az áremelkedést. Az ingatlan.com adataiból az is kiderül, hogy Budapesten a XXIII. kerületben lehet a legkedvezőbben lakáshoz jutni.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője a portál közleményében kifejtette, hogy az ingatlanok iránti kereslet az árak emelkedése ellenére is fennmarad, köszönhetően a családi otthonteremtési kedvezmény bővítésének. A drágulás miatt várhatóan hitelt is egyre többen vesznek fel.


Az ingatlan.com adatai szerint csúcsot döntött az ingatlankereslet az idén, a honlapjukat tavalyhoz képest nyolc százalékkal többen, havi átlagban 2,67 millióan látogatták. Az oldalon kínált lakások és házak iránti 4,93 millió regisztrált érdeklődés is rekordnak számít. A feladott ingatlanhirdetések száma éves összevetésben 14 százalékkal, 168 ezerre nőtt, így lehet, hogy az adásvételek száma az év végére a 160 ezres évtizedes csúcsot is meghaladja – írják.

Az adatok összesítéséből kiderül, hogy Budapesten egyre népszerűbbek a külső kerületek, amit az ingatlan.com a belváros magas áraival magyaráz. Az V. kerületben az átlagos négyzetméterár több mint egymillió forint, a fővárosi átlag 640 ezer forint, a XXII., a XXI., a XVII. és XVI. kerületben viszont csak félmillió forint volt idén. 360 ezer forint körüli átlagos négyzetméterárával a XXIII. kerület a legolcsóbb Budapesten.


Hogy mennyire népszerű befektetési forma itthon a lakásvásárlás, az nemrég a legnagyobb fejlesztőket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a CBRE, a világ legnagyobb ingatlan-tanácsadója éves ágazati jelentéséből is kiderült: Magyarországon az ingatlanfejlesztési piacon először 2018-ban volt több a befektetett magyar tőke, mint a külföldi. A piacnak eddig átlagosan 50 százalékát fedték le a magyar befektetők, tavaly azonban ez az arány 58 százalékra emelkedett, és a 2019-es kilátások is kedvezőek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.