EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Sorors György hazai kitartottjai így akarnak „spontán” tüntetni

A decemberi demonstrálók újra akciózni készülnek, a budapesti forgalom megbénítása, egy kis tarhálás a juhászpéteri szellemben, spontánnak hazudott tüntetések szervezése és a Soros György szervezetei által követelt intézkedések propagálása lesz a cél – számol be az Origo.

A lap birtokába került dokumentumból az derül ki, hogy a hazai Soros szervezetek és az ellenzéki pártok december 30-án egy titkos találkozót tartottak, ahol a demonstrációk további menetéről egyeztetettek.


Az Origo beszámolója szerint a találkozón megállapodtak az álcivilek és a sorosista pártok, hogy egy DJ-vel fogják lelkesíteni az összegyűlteket, valamint szeretnék elérni, hogy mindegyik szervezet delegáljon egy-egy személyt, aki stand upozni fog. Az igazán érdekes része a megbeszélésnek az volt, hogy már arra is gondoltak a szervezők, hogy mit tegyenek a hivatalos tüntetés után. Egyik fő célkitűzésük, hogy ellepjék Budapestet, ami ebben a formában azt jelentheti, hogy megpróbálják ismét megbénítani a főváros közlekedését, ahogyan azt a karácsonyi ünnepek előtt is próbálták. A megbeszélésen felmerült az is, hogy szerveznek egy vártúrát is, amit nagy megkönnyebbülésünkre a Momentum vállalt magára.

Forrás: Origo

A dokumentumból az is kiderült, hogy mennyibe kerülhet a tüntikézés a különféle szervezeteknek, és azt hogyan próbálják előteremteni. Nagyjából kétmillió forintba kerül majd a rendezvény, és (mivel Soros pénzét nem erre akarják elszórni) azt szeretnék elérni, hogy a nagyobb szervezetek 150-200 ezer forinttal járuljanak hozzá a kiadásokhoz. Az igazán érdekes részek azonban csak ezt követően kerültek sorra, amikor arról próbáltak megegyezni a résztvevők, hogy milyen mondanivalóval álljanak ki a színpadra. A legérdekesebb az a leleplező mondat, hogy „szervezzünk spontán tüntetéseket” – írja a lap.


Forrás: Origo

Az Origo a birtokukba került dokumentum alapján azt írja, többek között elhangzottak olyan javaslatok, hogy az összes résztvevő arról beszéljen, hogy “ki kell állni magunkért” szervezzenek spontán tüntetéseket (tehát, még egyszer: SPONTÁN tüntetéseket SZERVEZNEK), folyamatos útlezárásokat. A találkozó résztvevői azt is kifejezték, hogy szükség van ellenállási körök létrehozására, valamint úgynevezett tüntetésszervező bizottmányokra.

A demonstráció szervezői nem meglepő módon új választási törvényt is követelnének, amit 2011 óta hangoztatnak Soros György támogatásával.

Forrás: Origo

A december 30-i megbeszélésen az is felmerült, hogy a felszólalók álljanak ki a szervezet által kialakított oktatási minimum mellett. Ebben a tervben csak olyan dolgok szerepelnek, minthogy el kell törölni a heti öt kötelező testnevelésórát, valamint a kötelező erkölcs- és hittanórát. Bár a Jobbik korábban nem támogatta ezt a programot, de úgy tűnik, most beadták a derekukat. A december 30-i találkozón vita alakult ki a szervezők között, hogy mi legyen a felszólalások rendje. Nem meglepő módon a balliberális Gyurcsány-párt és a nyíltan antiszemita, cigányellenes, homofób Jobbik képviselője között nagy egyetértés alakult ki, hogy minden párt kapjon két percet. A Momentum ennél kevesebb felszólalót akart, míg a szakszervezetek attól féltek, hogy ők kimaradnak a felszólalók közül, így ők egy külön blokkért lobbiztak. Az is felmerült a titkos egyeztetésen, hogy fogják meg egymás kezét a felszólalók, de erről döntés nem született – írja az Origo.

Forrás: Origo

A lap értesülései szerint a szervezők javaslatot tettek arra is, hogy a felszólalók milyen közös jelszavakat használjanak. Ezek a következők lettek: ellenállás, rabszolgatörvény, szintlépés, általános sztrájk, 5 pont, együttműködés, összefogás. A bemutatott dokumentumrészletek és a tüntetés megszervezése kapcsán mostantól mindenkinek világos képe lehet arról, ami persze eddig is nyilvánvaló volt, vagyis hogy itt nem egy spontán, hanem egy tudatos akcióról van szó, amiben egymásra találtak Soros György álciviljei és a hazai ellenzéki pártok – amelyek közül nem egyet persze Soros is támogat.

Magyarországon csak kis, sorosista csoportok, néhány bűnöző és pár újnáci ragadtatta magát törvénysértésre, miközben a csendes, nagy többség számára az elmúlt években elért gazdasági és társadalmi sikerek, és a nyugalom megőrzése a legfontosabb, és mélyen elítéli a vandál politikai aktivisták és néhány bűnöző utcai őrjöngését – összegzi az eseményeket az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek