2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Külföld

Soros az EU pénzügyi vezetőjével szervezkedik

Mint arról már beszámoltunk, Európai körutat indított a Liberties, a Soros- féle NGO-szövetség, amely korábban a migráció legalizációjáért is harcba szállt.

Soros György most szerdán Pierre Moscovici, gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal tárgyal – derül ki az Európai Bizottság (EB) e heti, hivatalos programnaptárjából.


Moscovici korábban hangoztatta, hogy a bevándorlási válság erősítheti az európai gazdaságot, viszont a mostani találkozó apropójáról természetesen nem értesülhet a közvélemény.

Egy valami viszont biztosnak látszik: a mai napon sor kerül az amerikai spekuláns huszonegyedik hivatalos, brüsszeli vezetőkkel való találkozójára. Soros gőzerőre kapcsolt a májusi európai parlamenti választás előtt, ennek Magyarországon is láthatóak a jelei – számol be az Origo.


A portál értesülése szerint alig pár napja érkezett a hír, miszerint Soros György húsz alkalommal találkozott az Európai Unió vezetőivel a jelenlegi uniós ciklusban, már is itt van a következő hivatalos, uniós vezetővel való találkozója a bevándorláspárti spekulánsnak. Az Európai Bizottság (EB) e heti, hivatalos programnaptárában ugyanis az olvasható, hogy január 23-án Davosban találkozik az amerikai milliárdos Pierre Moscovici, gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal.

Ennél több információ nem található az oldalon, így egyelőre nem lehet tudni, miről egyeztetnek a felek. Soros ezúttal is a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítójaként van feltüntetve, a tájékoztatóban nem lehet arról olvasni, hogy több ország gazdaságát bedöntötte pénzügyi manővereivel, jogerősen börtönbüntetés letöltésére ítélték, valamint előszeretettel igyekszik befolyásolni a különböző uniós tagállamok politikáját. Az Európai Bizottság menetrendjéből az sem derül ki, hogy az amerikai üzletember milyen alapon tárgyal ismét egy európai vezetővel – feltehetően Európa jövőjéről – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek