2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Soros brüsszeli útjairól tett fel kérdéseket Deutsch Tamás

Írásban intézett kérdést Soros Györgyhöz Deutsch Tamás. Az európai parlamenti képviselő a három kérdésben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével való találkozói vár választ az amerikai milliárdostól.

Szerdán számoltunk be arról, hogy Soros György  ismét európai csúcsvezetővel találkozott. A bevándorláspárti tőzsdespekuláns a Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon egyeztetett Pierre Moscovicivel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosával.


Davosban zajlik a Világgazdasági Fórum, az Európai Bizottság (EB) e heti, hivatalos programnaptárát átnézve kiderül, hogy Soros György is jelen volt egy panelbeszélgetésen, amelyen Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa is is részt vett. Természetesen a találkozó tényén kívül semmi mást nem tudni.

Mivel amerikai üzletember korábban több alkalommal tárgyalt befolyásos uniós vezetőkkel ismeretlen okokból, Deutsch Tamás, fideszes európai parlamenti képviselő írásban fordult az Európai Bizottsághoz (EB) – ez derült ki a politikus közösségi oldaláról – írja az Origo.


A következő kérdéseket tette fel Frans Timmermans és Soros György közötti 2017. április 28-ai, 2018. február 1-ei, 2018. április 16-ai, valamint 2018- november 26-ai egyeztetésekről:

  1. Ki kezdeményezte a találkozókat, és azok miért jöttek létre?
  2. Miről volt szó a tárgyalásokon?
  3. Helyénvalónak tartja-e, hogy demokratikus választásokon politikai felhatalmazással nem rendelkező személy, egy ismert üzletember, ilyen gyakorisággal egyeztethessen az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel?

Forrás: Facebook

 

Az Origo rámutat, hogy a fideszes politikus kifogásolta továbbá, hogy

  • az elmúlt négy évben Soros György összesen legalább 15 alkalommal folytatott személyes tárgyalást az Európai Bizottság elnökével, első alelnökével, alelnökeivel és biztosokkal.
  • Soros György egyik NGO-ja, az Open Society European Policy Institute lobbistái 2014 és 2018 között legkevesebb 49 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel (biztosokkal, kabinettagokkal, főigazgatókkal).
  • az Európai Bizottság tagjainak nyilvános naptára szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az elmúlt években legkevesebb négy alkalommal személyes találkozóra fogadta Soros Györgyöt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek