2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

Soros György úgy tűnik, most Kínát támadja – Fotók!

Soros György is felszólalt Davosban a Világgazdasági Fórum, ahol egyébként brüsszeli bürokratákkal is összefutott. Természetesen a találkozó tényén kívül semmi mást nem tudni – írja a Tűzfalcsoport.

Soros nem először szólalt fel Davosban, tavaly például arról beszélt, hogy Európának többet kellene befektetnie Afrikában. A humanitárius álca persze nem szolgál mást, mint a spekuláns afrikai érdekeltségeinek további erősítését.


/Fotó: Tűzfalcsoport

Mivel Európa meglepő módon feltételekhez, így a migráció lassításához köti a befektetéseit, úgy tűnik, Soros Kínában látja a megoldás kulcsát, így a lap információi szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány afrikai gazdasági vezetők képzését támogatja Kínában. Hogy mi a célja ezzel? A korlátlan afrikai gazdasági és politikai befolyás.

/Fotó: Tűzfalcsoport

A módszere egyébként döbbenetesen sablonszerű. A kínai vezetést támadja, a demokrácia és a nyílt társadalom jegyében, közben feltételezhetően a kínai cégek afrikai befektetéseiből hasznot húzhat. A milliárdos most egy zárt vacsorán beszélt, ahol azt mondta, Kína precendens nélküli dolgot csinál a kibermegfigyelő rendszerrel, ami tökéletesen alárendeli az egyéni szabadságot a pártállamnak. Ugyan ez még nem működik tökéletesen, de szerinte az út már látszik.


A Tűzfalcsoport bizonyítékképpen bemutatja, hogy Kína eddig milyen döbbenetes mértékű befektetéseket végzett Afrikában. Így nem csoda, hogy ennyi pénz láttán Soros is megjelenik a buliban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek