2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Külföld

Soros ismét EU-s vezetővel találkozott

Ismét európai csúcsvezetővel találkozott tegnap Soros György. A bevándorláspárti tőzsdespekuláns a Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon egyeztetett Pierre Moscovicivel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosával.

Davosban zajlik a Világgazdasági Fórum, az Európai Bizottság (EB) e heti, hivatalos programnaptárát átnézve kiderül, hogy Soros György is jelen volt egy panelbeszélgetésen, amelyen Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa is is részt vett. Természetesen a találkozó tényén kívül semmi mást nem tudni.


Forrás: bertelsmann.com

Moscoviciről tudott, hogy kiáll a migráció mellett, egy 2016-os interjúban kijelentette, hogy a menekültválság erősítheti az európai gazdaságot.

Soros György sem először teszi tiszteletét a davosi fórumon, ahogy uniós vezetőkkel is gyakran találkozik, 2014 óta a tegnapi volt a huszonegyedik ilyen alkalom.


Soros György dróton rángatja az Európai Bizottságot – reagált a hírekre Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, aki írásbeli kérdést nyújtott be a bizottsághoz a találkozókkal kapcsolatban.

Közben a Soros-szervezetek a májusi EP-választásokra is elkezdték a kampányukat. A Magyar Hírlap szerint a milliárdoshoz köthető, berlini Liberties nevű szervezet egyik kötetét népszerűsíti egy európai körút során. A könyv arról szól, miért szavaznak annyian a „populistákra” (vagyis a bevándorlásellenes politikusokra), és mit lehet ez ellen tenni. Legutóbb a Liberties azt követelte, hogy az Európai Bizottság terjessze ki a migránsokat támogató programokat.

A Liberties vezetője egyébként a korábban a szintén Soroshoz köthető Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) egyik korábbi vezetője Dénes Balázs, aki korábban azért lobbizott Németországban, hogy gyakoroljanak gazdasági nyomást a magyar kormányra a Stop Soros-törvénycsomag miatt. Dénes egy bizalmas beszélgetésen bevallotta: arra biztatta a német külügyet, hogy az itteni német cégeken (Mercedes, Audi, Bosch) keresztül magyarok munkahelyei­vel zsarolja az Orbán-kormányt.

Débes Balázs (Fotó: MTI)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek