EUR: 317,44 Ft
CHF: 280,27 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Soros-listát akar az ellenzék

Magyarország-ellenes tüntetést szervezett Brüsszelbe néhány baloldali politikus, amelyre a jelentéséről ismert Judith Sargentinit is meghívták. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közös ellenzéki EP-listát szeretne, ami a Fidesz szerint egy bevándorláspárti Soros-lista lesz.

– Íme! A közös ellenzéki EP-lista végre tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, amelyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a hétvégi, sorosista ellenzéki tüntetés után. A kormánypárti politikus mindezzel Tóth Bertalan MSZP-elnök szavaira reagált, aki nyíltan kimondta: teljes ellenzéki, azaz  DK–Jobbik–Momentum–LMP–MSZP-összefogást szorgalmazott.


Párizs, 2018. május 29.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű nemzetközi elemző intézet éves ülésén Párizsban 2019. május 28-án. (MTI/AP/Francois Mori)

– Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!  – mondta Tóth Bertalan. Az Origo felidézi, hogy ezzel a baloldal mindkét állítása megdőlt, amelyeket még az áprilisi országgyűlési választások előtt hangoztattak, nevezetesen hogy nem akarnak közös listát állítani és hogy nem bevándorláspártiak.

Tehát a december közepe óta vandál politikai aktivisták közreműködésével zajló tüntetéssorozatnak ez volt az igazi célja, annak ellenére, hogy az ellenzék próbálta a túlóratörvényre fogni a füstbombás, rendőröket zaklató utcai garázdálkodását, aminek során az ország karácsonyfáját is megrongálták.


A hétvégi tüntetés amúgy teljes kudarcba fulladt, hiszen a sorosista erők és médiájuk hiába toborozta hetek óta a résztvevőket, alig pár ezer fős „tömeg” akadályozta a budapesti forgalmat.

A Soros György tervén dolgozó ellenzék így a magyar főváros után most külföldi gazdáival Brüsszelben tüntet kedden. Ezen a milliárdos brüsszeli embere, Judith Sargentini, a hazánkat elítélő Soros–Sargentini-jelentés készítője is felszólal, csakúgy, mint a hazai bevándorláspárti erők képviselői, élükön az MSZP-s Ujhelyi Istvánnal, aki az EP-ben maga is megszavazta a Magyarországot támadó dokumentumot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.