2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Soros-listát akar az ellenzék

Magyarország-ellenes tüntetést szervezett Brüsszelbe néhány baloldali politikus, amelyre a jelentéséről ismert Judith Sargentinit is meghívták. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke közös ellenzéki EP-listát szeretne, ami a Fidesz szerint egy bevándorláspárti Soros-lista lesz.

– Íme! A közös ellenzéki EP-lista végre tiszta vizet önt a pohárba. Ez egy Soros-lista lesz, amelyre csak azok kerülhetnek fel, akik támogatják a bevándorlást – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a hétvégi, sorosista ellenzéki tüntetés után. A kormánypárti politikus mindezzel Tóth Bertalan MSZP-elnök szavaira reagált, aki nyíltan kimondta: teljes ellenzéki, azaz  DK–Jobbik–Momentum–LMP–MSZP-összefogást szorgalmazott.


Párizs, 2018. május 29.
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű nemzetközi elemző intézet éves ülésén Párizsban 2019. május 28-án. (MTI/AP/Francois Mori)

– Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!  – mondta Tóth Bertalan. Az Origo felidézi, hogy ezzel a baloldal mindkét állítása megdőlt, amelyeket még az áprilisi országgyűlési választások előtt hangoztattak, nevezetesen hogy nem akarnak közös listát állítani és hogy nem bevándorláspártiak.

Tehát a december közepe óta vandál politikai aktivisták közreműködésével zajló tüntetéssorozatnak ez volt az igazi célja, annak ellenére, hogy az ellenzék próbálta a túlóratörvényre fogni a füstbombás, rendőröket zaklató utcai garázdálkodását, aminek során az ország karácsonyfáját is megrongálták.


A hétvégi tüntetés amúgy teljes kudarcba fulladt, hiszen a sorosista erők és médiájuk hiába toborozta hetek óta a résztvevőket, alig pár ezer fős „tömeg” akadályozta a budapesti forgalmat.

A Soros György tervén dolgozó ellenzék így a magyar főváros után most külföldi gazdáival Brüsszelben tüntet kedden. Ezen a milliárdos brüsszeli embere, Judith Sargentini, a hazánkat elítélő Soros–Sargentini-jelentés készítője is felszólal, csakúgy, mint a hazai bevándorláspárti erők képviselői, élükön az MSZP-s Ujhelyi Istvánnal, aki az EP-ben maga is megszavazta a Magyarországot támadó dokumentumot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.

 • Magyarország versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa

  Magyarország versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa

  Magyarország, a magyar gazdaság versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa, éppen ezért az alkotó, értékteremtő ember a magyar nemzet legnagyobb értéke – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át az államalapítás, augusztus 20-a alkalmából.

 • Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere

  Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere

  Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi és immár a negyedik ciklusát töltő Fidesz-KDNP-s polgármestere lesz ismét a kormánypártok jelöltje a Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz-KDNP-pártszövetség helyi jelöltjeit bemutató csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.