EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Külföld

Soros újra Brüsszelben lobbizott

Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett Soros György. Korábban Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és Frans Timmermans alelnöknek adott utasításokat.

Navracsics Tibor oktatási ügyekért felelős uniós biztossal nem volt hajlandó szóba állni Soros György, amikor a Soros-egyetem kapcsán a magyar felsőoktatási törvény módosításáról tárgyalt uniós vezetőkkel. Egyeztetett azonban Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztossal a Magyarország ellen tervezett lépésekről még 2017-ben Jean-Claude Junckernél, az Európai Bizottság (EB) liberális elnökénél tett látogatásakor – írja a Magyar Idők.

A milliárdos (jobbra) Davosban is egyeztetett Katainennel, korábbi finn miniszterelnökkel.

A közeledő európai parlamenti választások miatt Soros György egyre gyakrabban tűnik fel brüsszeli politikusok körében, az EB alelnökét, Frans Timmermannst több alkalommal is meglátogatta az elmúlt két évben, ahogy Jean-Claude Junckerrel is folyamatosan kapcsolatban áll. Timmermanns két évtizedes jó kapcsolatot ápol a tőzsdespekulánssal, és ő az, aki a legtöbbször találkozott a Soros-alapítvány brüsszeli központjának képviselőivel is.


Soros szervezetének 12 lobbistája rendelkezik EP-akkreditációval, ők hetente találkoznak az EB képviselőivel, ezzel is növelve befolyásukat az Európai Parlamentben, ahol egy korábban kiszivárgott adat szerint a 751 EP-képviselőből 226 köthető Soros György Open Society Foundations nevű szervezetéhez. Ők a brüsszeli parlamentben dolgoznak a migráció növekedéséért.

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini az ENSZ migrációs paktumáról  kifejtette, hogy minden tagállam érdeke a csomag elfogadása, annak ellenére, hogy ez az illegális és társadalmunkra veszélyes, határokon át történő népmozgásokat legalizálja. Dimitrisz Avramopulosz, a migrációs politikáért felelős biztos is hasonlóképpen nyilatkozott. Ők is a Soros-terv végrehajtásán dolgoznak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek