2019. november 20., szerda
Jolán

Sport

Súlyos vereséget szenvedett kézilabda-válogatottunk a VB-n

Az olimpiai selejtező is beteljesületlen álom lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott számára. A tokiói játékoktól fényévnyi távolságra került a csapat, miután a világbajnokságon 35-26-ra kikapott Norvégiától.

Azért nem volt könnyű a feladat, bár tulajdonképpen saját magunk számára tettük nehézzé azzal, hogy ikszeltünk Egyiptommal. A lehetetlen kategóriába tartozó győzelem, vagy egy nehezen kiharcolt döntetlen mellett négygólos vagy annál kisebb különbségű vereség, illetve legalább 25 dobott gól esetén az ötgólos kudarc is elegendő lett volna a csoport negyedik helyéhez, azaz az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyezésért megvívandó meccshez.
Elbuktunk, Norvégia más dimenzióban kézilabdázik, mint a mieink.

– Ott vagyunk, ahol lennünk kell, reális a tizedik helyezés, elfogytunk. A norvégok gyengébben kezdték a vb-t, de meccsről meccsre javultak, hihetetlenül atletikusak és elképesztően gyorsak, szerintem a torna legjobb csapata – nyilatkozta Vladan Matics társszövetségi kapitány, és hozzátette, a jövőben „terminátorokra”, kézilabdázni tudó atlétákra lesz szükség.

Most matekozhatunk, mert halovány esély maradt az olimpiai selejtezőre, amelyen a 2–7. helyezettek vehetnek részt, de ha a vb legjobb kilenc csapatából Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília a Pánamerikai bajnokságot, míg a német, francia, horvát, spanyol, dán, norvég, svéd hetesből az egyik Európa-bajnok lesz, akkor mi is ott lehetünk.


Kapcsolódó Cikkek