EUR: 334,10 Ft
CHF: 304,81 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Szekszárd

Szabadfogas-akció áprilisig

Szekszárdon három éve a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezi meg a Szabad fogas elnevezésű jótékonysági akciót. Ennek a lényege, hogy a dermesztő hidegben egy szabadtéri alkalmi fogasra kabátot tehetünk ki, akinek pedig szüksége van rá, elveheti azt. Az akció januártól áprilisig folyamatosan zajlik, bárki csatlakozhat akár adományozóként, akár rászorulóként, tájékoztatott Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesület elnöke.

Idán főként meleg lábbeliket várnak a rászorulók Illusztráció: Lokál Extra/Kövecses Ferenc

– A Hunyadi utca 4. szám előtt zajlik a Szabad fogas elnevezésű jótékonysági akciónk. A projekt ideje alatt nincs konkrét nyitvatartási idő, éjjel-nappal lehet hozni és vinni a meleg téli kabátokat, takarókat, sapkákat, sálakat. Sokak részéről jött olyan igény, hogy csizmákra, téli cipőkre lenne szükségük, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Nagyon jó minőségű és tiszta ruhákat hoznak az adományozók. Ezt a programot három év óta minden télen megszervezzük, januártól egészen áprilisig. 2018-ban több mint háromezer darab télikabát talált gazdára, és hozzávetőlegesen két tonna meleg ruhát tudtunk adományozni a rászorulóknak, illetve azoknak, akik ezt igénylik. Idén legfőképpen lábbeliket keresnek, így arra kérjük az adakozni szándékozókat, hogy ha rendelkeznek felesleges cipőkkel, bakancsokkal, akkor várjuk szíves felajánlásaikat. Nagyon szépen kérjük, hogy aki tud segíteni, hozzon meleg téli holmikat, hogy ne fázzon meg senki a hideg téli hónapokban – részletezte Kovács Lászlóné.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…