2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Veszprém

Szabadidejükben fifázhatnak a veszprémi tűzoltók

Mostantól kellemesebben tölthetik szabadidejüket a veszprémi tűzoltók: Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Euronics összefogásának köszönhetően okostévét, Playstationt és hozzá tartozó játékokat kaptak.

Ovádi Péter tavaly, képviselővé választásakor minden megyei szervhez – a rendőrséghez, a katonasághoz, a katasztrófavédelemhez és a mentőszolgálathoz – ellátogatott, hogy felvegye velük a kapcsolatot, és támogassa őket.


2018 nyarán a mentősöknél, legutóbb pedig a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon járt, ahol Fazekas Zsolttal, a Vöröskő Kft. ügyvezetőjével egy okostelevíziót, Playstationt és hozzá tartozó játékokat adományozott a tűzoltóknak.

Két riasztás között kikapcsolódhatnak a tűzoltók (fotó: Kovács Bálint)

– A katasztrófavédők hivatásukul választották, hogy másokon segítsenek. Mi esténként azért aludhatunk nyugodtan, mert tudjuk, a bajban van kire számítani – mondta.

Nádai Tamás tűzoltóparancsnok elmondta, a nap 24 órájában elsődleges feladatuk a káresemények felszámolása és az állampolgárok védelme. Emellett tűzoltóik képzéseken és gyakorlatokon vesznek részt, amelyek mellett van lehetőségük kikapcsolódni, pihenni. Az adományokat ezekben a köztes időkben tudják használni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.