EUR: 316,86 Ft
CHF: 278,74 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Veszprém

Szabadidejükben fifázhatnak a veszprémi tűzoltók

Mostantól kellemesebben tölthetik szabadidejüket a veszprémi tűzoltók: Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Euronics összefogásának köszönhetően okostévét, Playstationt és hozzá tartozó játékokat kaptak.

Ovádi Péter tavaly, képviselővé választásakor minden megyei szervhez – a rendőrséghez, a katonasághoz, a katasztrófavédelemhez és a mentőszolgálathoz – ellátogatott, hogy felvegye velük a kapcsolatot, és támogassa őket.


2018 nyarán a mentősöknél, legutóbb pedig a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon járt, ahol Fazekas Zsolttal, a Vöröskő Kft. ügyvezetőjével egy okostelevíziót, Playstationt és hozzá tartozó játékokat adományozott a tűzoltóknak.

Két riasztás között kikapcsolódhatnak a tűzoltók (fotó: Kovács Bálint)

– A katasztrófavédők hivatásukul választották, hogy másokon segítsenek. Mi esténként azért aludhatunk nyugodtan, mert tudjuk, a bajban van kire számítani – mondta.

Nádai Tamás tűzoltóparancsnok elmondta, a nap 24 órájában elsődleges feladatuk a káresemények felszámolása és az állampolgárok védelme. Emellett tűzoltóik képzéseken és gyakorlatokon vesznek részt, amelyek mellett van lehetőségük kikapcsolódni, pihenni. Az adományokat ezekben a köztes időkben tudják használni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.