2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Veszprém

Szabadidejükben fifázhatnak a veszprémi tűzoltók

Mostantól kellemesebben tölthetik szabadidejüket a veszprémi tűzoltók: Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Euronics összefogásának köszönhetően okostévét, Playstationt és hozzá tartozó játékokat kaptak.

Ovádi Péter tavaly, képviselővé választásakor minden megyei szervhez – a rendőrséghez, a katonasághoz, a katasztrófavédelemhez és a mentőszolgálathoz – ellátogatott, hogy felvegye velük a kapcsolatot, és támogassa őket.


2018 nyarán a mentősöknél, legutóbb pedig a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon járt, ahol Fazekas Zsolttal, a Vöröskő Kft. ügyvezetőjével egy okostelevíziót, Playstationt és hozzá tartozó játékokat adományozott a tűzoltóknak.

Két riasztás között kikapcsolódhatnak a tűzoltók (fotó: Kovács Bálint)

– A katasztrófavédők hivatásukul választották, hogy másokon segítsenek. Mi esténként azért aludhatunk nyugodtan, mert tudjuk, a bajban van kire számítani – mondta.

Nádai Tamás tűzoltóparancsnok elmondta, a nap 24 órájában elsődleges feladatuk a káresemények felszámolása és az állampolgárok védelme. Emellett tűzoltóik képzéseken és gyakorlatokon vesznek részt, amelyek mellett van lehetőségük kikapcsolódni, pihenni. Az adományokat ezekben a köztes időkben tudják használni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.