EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Szánalmasan kevesen tüntettek

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot. Amint várható volt, csúfos kudarc lett a vége.

Álljon le az ország! – ezzel a jelszóval hirdették meg az ellenzéki, sorosista erők és propagandamédiájuk a szombati tüntetéssorozatot. Nos, hiába ígértek sztrájkot, az ország és a főváros megbénítását Soros György leghűségesebb magyar alattvalói, ez végül nem jött össze. Hiába szerveztek 60 településen tüntikézést, végül összességében is csak néhány ezer embert érdekelt a dolog.


Budapesten több helyszínen gyülekeztek az ellenzékiek, hogy ha kevesen is vannak, azért minél nagyobb bosszúságot tudjanak okozni, ahogy több útvonalon vonulnak a Clark Ádám térig. Helyszínenként ezer-ezer főt vártak a szervezők, de még ez sem jött össze, a Hősök terén például alig nyolcan lézengtek, a Blaha Lujza téren annyi tüntető volt, hogy felfértek volna egy 7-es buszra, az Oktogonon is mindössze pár száz fős „tömeg” jött össze.

MTI/Balogh Zoltán

Még az ellenzéki propagandaoldalak sem mertek egy-két ezer fős „tömegnél” nagyobbat vizionálni a Clark Ádám téren, illetve a Várkert Bazárnál, ahol a kormányellenes uszítás után a résztvevők kivetítőn nézhették a vidéki megmozdulásokat. Itt estefelé egy maroknyi (50-100) tüntető megpróbálta elfoglalni a Lánchidat, de ezt nem engedték a rendőrök, végül hat ember ült le a hídra, akiket előállítottak.


 

Nos, hiába hazudoznak össze-vissza Soros György lapjai, vidéken sem állt meg az élet. Hiába volt 60 helyen tüntetés (az ország több mint háromezer települése közül!), a legtöbb helyen pár tucat, legfeljebb néhány száz fő gyűlt össze, pedig a Jobbiktól a DK-ig minden balliberális, bevándorláspárti erő összeállt. Sok helyen autókkal zárták le az utakat, így a pár tucatos tüntetés helyett „félpályás útlezárásokról” számolhattak be az ellenzéki lakájmédiumok.

Ajkán alig 20-25 ember jött össze

Deák Dániel politológus szerint a fővárosi és a vidéki tiltakozások is egyértelműen kudarcot vallottak. Kiemelte, hogy a tiltakozásnak nem volt ereje, a decemberi lendület pedig kifulladt.

Újságírókat zaklattak

Jól látszik, hogy résztvevők nem tudták megemészteni, hogy kevesen vannak, és a frusztrációjukat a jobboldali újságírókon vezették le. Az Echo TV stábjait folyamatosan zaklatták, sőt az egyik operatőrt bántalmazták, és eltörték a kameráját is.  De a Hír TV és a köztévé munkatársainak is kijutott a zaklatásból.

https://www.facebook.com/echotelevizio/videos/384878762275866/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek