EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Sport

Szenzációs Djokovic

Novak Djokovicot rettegi a teniszvilág. Újabb Australian Open-sikere után már 15 Grand Slam-győzelemnél jár, így a 20-szoros GS-győztes Roger Federer rekordja is látótávolságon belül van a szerb számára.

Szinte hihetetlen, de a 31 éves, belgrádi születésű csillag már 128 804 799 dollárt, azaz kis híján 36 milliárd forintot ütögetett össze. Az évkönyveket böngészve az is kiderül, hogy a vasárnapi, melbourne-i döntőben 53. alkalommal nézett farkasszemet Djokovic és Nadal (Djokovic és Federer 47-nél, Nadal és Federer 38-nál tart), s előbbi 28-szor nyert. A tornagyőzelmek számát tekintve a spanyol 80-at, a szerb 73-at nyert.


Melbourne, 2019. január 27.
A szerb Novak Djokovic hazája zászlajával ünnepel, miután legyőzte a spanyol Rafael Nadalt a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében 2019. január 27-én.
MTI/EPA/Mast Irham

Mindenesetre jó hír Djokovic rajongóinak, hogy a minden idők legtöbb, azaz hét Australian Open-trófeáját nyerő játékos további sikerekre éhes. Már csak Nadal (17 GS-győzelem) és Federer (20) áll előtte.

– Igazán különleges érzés sporttörténelmet írni, hiszen ez további erőfeszítésekre sarkall – nyilatkozta Djokovic. – Fogalmam sincs, hány szezonban fogok még szerepelni, sokkal inkább arra összpontosítok, hogy fejlődjön a játékom, és jól érezzem magam a pályán, mentális és fizikai és értelemben. Így továbbra is képes leszek magas szinten versenyezni, és végül talán egyre közelebb kerülhetek Roger rekordjához. Igaz, az még nagyon messze van.

Kapcsolódó Cikkek