EUR: 332,40 Ft
CHF: 302,54 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Belföld

Szijjártó Péter: „A nemzeti érdek számít, nem pedig mások véleménye”

A Figyelő szerkesztősége által az Év emberének választott külgazdasági- és külügyi miniszter interjújában több fontos témát is érintett. A a politikus beszélt az Európai Unió jövőjéről és gazdaságáról, illetve szót ejtett hazánk Európán és a világon belüli helyzetéről is.

Szijjártó Péter elmondta, hogy sorsdöntő választásnak nézünk elébe májusban, hiszen eldől, hogy a bevándorláspárti erők, vagy az erős nemzetek Európájában hívő politikai formációk lesznek-e többségben. Ez a döntés pedig kulcsfontosságú lesz az öreg kontinens jövőjét tekintve. A politikus meglátása szerint mi magyarok, mindig csak magunkra számíthatunk, erre a legjobb példa az Ukrajnában történt, kárpátaljai magyarok ellen elkövetett jogsértések helyzete az Unión belül.


„Nem beszélnek róla, míg Jemenről vagy Észak-Koreáról annál többet” – hangsúlyozta a miniszter. Szijjártó Péter kiemelte: a magyarok nem tolják sem az Egyesült Államok, sem Oroszország szekerét, hanem mindig a magyar érdeket tartják szem előtt, s a magyar külpolitika célja a harmonikus nyugat-keleti kapcsolat, mind Európában, mind a nagyvilágban egyaránt.

A Szijjártó Péterrel készült interjút a Figyelő január 10-én megjelent számában olvashatják.

További cikkek:

 

 

Kapcsolódó Cikkek