EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Érd

Színes rendezvények a Galériában

Képek, szobrok, textíliák

Mint korábban a Lokál Extrában beszámoltunk róla, január 25-én a régió több művészének alkotásait felvonultató Téli tárlattal kezdte az évet az Érdi Galéria, a bemutatott művek február 6-áig láthatók. A rangos bemutatóhely vezetője, Kéri Mihály azonban az esztendő további színes programjairól is tájékoztatást adott.


A galéria nem fogja elmulasztani, hogy a város olyan elismert, neves alkotóinak jubileumi, ha úgy tetszik, kerek évfordulót köszöntő születésnapi tárlatot rendezzen, mint Karsch Manfréd és Eőry Emil.

Az év folyamán 70. életévét betöltő Karsch Manfréd munkái többször megjelentek már a galéria tárlatain

Az év folyamán 70. életévét betöltő Karsch Manfréd munkái többször megjelentek már a galéria falain, így a figyelmes szemlélő arról is meggyőződhetett, hogy művészi kifejezésmódja az évek során folyamatosan változott, jóllehet az alap, a természetközeli ábrázolásmód változatlan.


Az immár 80. születésnapján köszönthető Eőry Emil festményei és szobrai ötvözik a klasszikus értékeket a népművészettel

Eőry Emil 80. születésnapján lesz köszönthető. Festményei és szobrai ötvözik a klasszikus értékeket a népművészettel, alkotásai okkal népszerűek a város határain túl is. A tervek szerint születésnapjára sokszínű és sok műfajú munkásságát bemutató monográfia is megjelenik.

Először lesz önálló tárlata Érden a városban élő Hajdú Kinga Munkácsy-díjas festőművésznek, aki csoportos bemutatókon már bemutatkozhatott. Grafikákat, fényszobrokat készít, és fest is, az ugyancsak Munkácsy-díjas Hérics Nándor, aki Szegeden bemutatott életmű-kiállításának javát hozza el Érdre. Tavaly jelentek meg először textilművészek alkotásai a galériában – idén Pázmány Judit budaörsi kárpitművész mutatja be munkáit.

A felsoroltakon kívül még jó néhány egyéni és csoportos kiállítás teszi színessé az Érdi Galéria idei programját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.