2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Érd

Színes rendezvények a Galériában

Képek, szobrok, textíliák

Mint korábban a Lokál Extrában beszámoltunk róla, január 25-én a régió több művészének alkotásait felvonultató Téli tárlattal kezdte az évet az Érdi Galéria, a bemutatott művek február 6-áig láthatók. A rangos bemutatóhely vezetője, Kéri Mihály azonban az esztendő további színes programjairól is tájékoztatást adott.


A galéria nem fogja elmulasztani, hogy a város olyan elismert, neves alkotóinak jubileumi, ha úgy tetszik, kerek évfordulót köszöntő születésnapi tárlatot rendezzen, mint Karsch Manfréd és Eőry Emil.

Az év folyamán 70. életévét betöltő Karsch Manfréd munkái többször megjelentek már a galéria tárlatain

Az év folyamán 70. életévét betöltő Karsch Manfréd munkái többször megjelentek már a galéria falain, így a figyelmes szemlélő arról is meggyőződhetett, hogy művészi kifejezésmódja az évek során folyamatosan változott, jóllehet az alap, a természetközeli ábrázolásmód változatlan.


Az immár 80. születésnapján köszönthető Eőry Emil festményei és szobrai ötvözik a klasszikus értékeket a népművészettel

Eőry Emil 80. születésnapján lesz köszönthető. Festményei és szobrai ötvözik a klasszikus értékeket a népművészettel, alkotásai okkal népszerűek a város határain túl is. A tervek szerint születésnapjára sokszínű és sok műfajú munkásságát bemutató monográfia is megjelenik.

Először lesz önálló tárlata Érden a városban élő Hajdú Kinga Munkácsy-díjas festőművésznek, aki csoportos bemutatókon már bemutatkozhatott. Grafikákat, fényszobrokat készít, és fest is, az ugyancsak Munkácsy-díjas Hérics Nándor, aki Szegeden bemutatott életmű-kiállításának javát hozza el Érdre. Tavaly jelentek meg először textilművészek alkotásai a galériában – idén Pázmány Judit budaörsi kárpitművész mutatja be munkáit.

A felsoroltakon kívül még jó néhány egyéni és csoportos kiállítás teszi színessé az Érdi Galéria idei programját.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.