EUR: 335,43 Ft
CHF: 305,96 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Debrecen

Szloszjár Balázs az új parancsnok

A Magyar Honvédség parancsnoka szerint a debreceni 5. számú Bocskai lövészdandárt mindig kiemelt figyelem övezte helyi és országos szinten egyaránt; a nemzetközi gyakorlatok és megmérettetések, a missziós szerepvállalások az alakulat rendszeres feladataivá, mindennapjainak részévé váltak.

Korom Ferenc altábornagy a dandár új parancsnokának beiktató ünnepségén utalt arra, hogy január elsejével megtörtént a Honvédelmi Minisztérium és a honvéd vezérkar dezintegrációja és megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága. Az átalakulás személyi változásokkal is jár, ami elérte a Bocskai dandárt, a honvédség legnagyobb szárazföldi alakulatát.


Az altábornagy köszönetet mondott Ruszin Romulusz dandártábornoknak, aki két és fél évig irányította az alakulat munkáját, és beiktatta a dandár új parancsnokát, Szloszjár Balázs ezredest. Ruszin Romulusz dandártábornokot magasabb parancsnoki beosztásba helyezte a honvédelmi miniszter.

Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a dandár hosszú évek óta a város szerves részévé vált: „része a debreceniségnek, az ünnepeinknek, a történelmünknek, a jelenünknek és a jövőnknek”.
A dandár katonái aktív részesei a város közösségi és művészeti életének, a katonai és történelmi hagyományőrzésnek, a hagyományok ápolásának és a hagyományok teremtésének – sorolta a polgármester. A parancsnoki átadás-átvételi ünnepség végén Ruszin Romulusz dandártábornok átadta a csapatzászlót utódának, Szloszjár Balázs ezredesnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.