2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Székesfehérvár

Szóval győzni

Kommunikációs bajnokság 10–13. évfolyamosoknak

Benkő-Igaz Krisztina (balra) és Aczél Petra tájékoztatnak Fotó: SeSo

Országosan egyedülálló versenyt szerveznek Székesfehérváron a középiskolásoknak. A Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokságra 10–13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó diákokat vártak – a jelentkezési határidő lejártáig 30 fiatal nevezett. A verseny első fordulóját hétfőn rendezték, a döntőt, amelybe 15 versenyzőt válogatnak be, március 8-án tartják a Hiemer-házban. A bajnokságot a Prosperis Alba Nonprofit Kutatóközpont Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. rendezi.


A középiskolások többsége kiválóan bánik a telefonnal, könnyedén eligazodik és naponta kommunikál a virtuális világban, élőben azonban nehezebben szólalnak meg. A Szóval győzni verseny célja, hogy a jelentkező középiskolásoknak segítsen megszerezni azokat a képességeket, amelyek birtokában az élet minden területén sikeresebbek lehetnek. Ennek érdekében a versenyzők felkészülését négy mentor segíti, Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc színművész.

Aczél Petra, a Corvinus Egyetem oktatója, a Prosperis Alba Kutatóközpont stratégiai tanácsadója elmondta: a verseny alapfeltevése az, hogy a kommunikáció a jövő legfőbb eszköze, amely mindenkinél fejleszthető.

A verseny tájékoztatóján megegyezhettünk abban: győzni jó, de Coubertin báró szellemében ezen a versenyen tényleg a részvétel a fontos, és nem a győzelem. Mert nagy élmények és új, igen hasznos ismeretek várnak a verseny résztvevőire!

A mostani megmérettetés lesz az első, tehát hagyományt akarnak teremteni.

Kapcsolódó Cikkek