2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Tatabánya

Tábori élmények elevenednek meg a falakon

Kép-Szín-Tér kiállítás nyílt a Kortárs Galériában. A Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány minden nyáron fotótábort szervez. A tábor programjain profi és amatőr fotósok is részt vesznek. A Vértes Agorája emeletén megnyílt kiállítás a 2018-as fotótáborban készített alkotásokból ad ízelítőt.

2000 nyarától minden évben egy hétig tartó fotótábornak ad otthont a Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen. A tábor nyitott, programjain profik és a fényképezéssel éppen csak ismerkedők is részt vehetnek. Témájuk a szociofotó, az ember- és objektumábrázolás. A Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Egyesület rendezte meg a tábort 2018 nyarán is. Az ott készült alkotásokból nyílt kiállítás az Agorában, a Kortárs Galéria folyosóján. A Kortárs Galéria vezetője, Kammerlohr-Kováts László a tárlat megnyitóján elmondta, hogy többségében tatabányai alkotók fotóit láthatjuk a falakon.


Dallos István, a fotótábor főszervezője és vezetője hangsúlyozta, ma már mobiltelefonnal is készíthető kitűnő felvétel. A minőség és a mondanivaló inkább az alkotó szándékától és látásmódjától függ. A Kép-Szín-Tér táborban sok esetben a profik is tanulhatnak a kezdőktől.

A Kép-Szín-Tér fotókiállítása február végéig látható a Vértes Agorájában, a Kortárs Galéria folyosóján.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.