2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Tatabánya

Tábori élmények elevenednek meg a falakon

Kép-Szín-Tér kiállítás nyílt a Kortárs Galériában. A Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány minden nyáron fotótábort szervez. A tábor programjain profi és amatőr fotósok is részt vesznek. A Vértes Agorája emeletén megnyílt kiállítás a 2018-as fotótáborban készített alkotásokból ad ízelítőt.

2000 nyarától minden évben egy hétig tartó fotótábornak ad otthont a Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen. A tábor nyitott, programjain profik és a fényképezéssel éppen csak ismerkedők is részt vehetnek. Témájuk a szociofotó, az ember- és objektumábrázolás. A Kép-Szín-Tér Fotóművészeti Műhely Egyesület rendezte meg a tábort 2018 nyarán is. Az ott készült alkotásokból nyílt kiállítás az Agorában, a Kortárs Galéria folyosóján. A Kortárs Galéria vezetője, Kammerlohr-Kováts László a tárlat megnyitóján elmondta, hogy többségében tatabányai alkotók fotóit láthatjuk a falakon.


Dallos István, a fotótábor főszervezője és vezetője hangsúlyozta, ma már mobiltelefonnal is készíthető kitűnő felvétel. A minőség és a mondanivaló inkább az alkotó szándékától és látásmódjától függ. A Kép-Szín-Tér táborban sok esetben a profik is tanulhatnak a kezdőktől.

A Kép-Szín-Tér fotókiállítása február végéig látható a Vértes Agorájában, a Kortárs Galéria folyosóján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.