EUR: 334,78 Ft
CHF: 306,26 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Ózd

Tájékoztató napot tartott a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem képzési kínálatának teljes spektrumát bemutatta a továbbtanulás előtt álló középiskolásoknak. A csoportokra bontott érdeklődő diákok „forgószínpad-szerűen” járták végig a felsőoktatási intézmény hét karának standjait, ahol nem csupán a képzésekről kaptak részletes tájékoztatást, hanem a kollégiumi elhelyezésről, az elnyerhető ösztöndíjakról, sőt az egyetemi diákélet is szóba került.

– Ózd város és térsége jövője szempontjából nagyon fontos, hogy a Miskolci Egyetem itt, a városban is nappali tagozatos képzést folytat. A hallgatók amellett, hogy a campus hírnevéhez méltó körülmények között tanulhatnak, mindazon kedvezmények is megilletik őket, mint miskolci diáktársaikat. De talán ennél is fontosabb, hogy nem kell elszakadni családjuktól, helyben tudnak olyan képesítést szerezni, amellyel azonnal el is tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon – fogalmazott a Digitális Erőműben megtartott rendezvényen Riz Gábor országgyűlési képviselő.


Ózd város vezetői az elmúlt években többször hangoztatták, hogy fontos feladatuknak tartják a fiatalok helyben tartását, ezúttal sem érezték fontosnak, hogy személyesen buzdítsák a helyi egyetemi képzésre való jelentkezésre a diákságot. A rendezvény nyolcadik állomásának számító standnál csupán a polgármesteri hivatal köznevelési és művelődési referensei adtak tájékoztatást az érdeklődőknek.

Fotó: Lokál
Pályaválasztás előtt kaptak hasznos tanácsokat a végzős középiskolások

Ott voltak viszont a rendezvényen azoknak a cégeknek az ügyvezetői, akik a duális képzés keretében szorosan együttműködnek a Miskolci Egyetemmel. Ők a munkaerőpiac azon szereplői, akik a frissen diplomázott fiatalokat azonnal foglalkoztatni is tudják, hiszen a jól képzett szakemberekre minden cégnek szüksége van.


A továbbtanulás előtt álló középiskolások a felvi.hu internetes portálon már megtalálják a szeptemberben induló képzések felsőoktatási felvételi tájékoztatóját, ahol a jelentkezés és a pontszámítás szabályait, tudnivalóit is megismerhetik. A jelentkezési lapok leadási határideje február 15.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…