EUR: 322,30 Ft
CHF: 287,55 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb III.kerület

Támogatást kapott a rendelő és a piac

Hatvan százalékos készenléti állapotban a Békásmegyeri piac (Fotó:obuda.hu)

A Csillaghegyi háziorvosi rendelő teljes felújításra szorul (Fotó: obuda.hu)

Óbuda-Békásmegyer fejlesztéseinek támogatására a kormány 1,8 milliárd forintot ad az önkormányzatnak. Az összeg két projekt kivitelezéséhez használható fel: megújulhat a Vasút sori orvosi rendelő, valamint részben fedezi a békásmegyeri piac költségeit.

A csillaghegyi háziorvosi rendelő épülete az önkormányzat és a Csillaghegy Patika Bt. tulajdona. Az orvosi rendelő az emeleten működik, ahová külön bejáratú lépcsőházon keresztül és utólag hozzáépített személyfelvonóval lehet feljutni. A gyógyszertár külön bejárattal a földszinten helyezkedik el. A háziorvosi rendelő teljes felújításra szorul, ami magában foglalja a gépészeti és villamos ellátás berendezéseit, vezetékeit, a teljes burkolatcserét, a felületképzéseket, valamint a külső-belső nyílászárócserét. Szükség van továbbá tetőfelújításra hő- és vízszigeteléssel, homlokzatfelújításra, valamint klimatizálásra, a járda és a kerítés felújítására. A csillaghegyi rendelő felújítása a Városfejlesztő Kft. szakértői becslése szerint 300 millió forintba kerül, amit a kormány teljes egészében oda is ítélt a kivitelezésre.


A Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér fejlesztése 2017 nyarán kezdődött el a Heltai Jenő téren. Az idén az első ütem szerkezetépítési munkálatai valósultak meg. Létrejött a pinceszint, ahol a 190 férőhelyes mélygarázs, a raktár-, valamint a mosdóhelyiségek kapnak helyet. A földszinten már beépítették a nyílászárókat, és az új üzlethelyiségek alapkiépítésének egy része is befejeződött. A tetőszerkezet elkészült, már csak a burkolási munkálatok, valamint a zöldtető kialakítása van hátra. A nyár folyamán a Heltai Jenő tér burkolatmegújító munkálatai is elkezdődhettek. A teljes beruházás műszaki készültségi foka jelenleg 60 százalékos. Az 1,5 milliárd forintnyi támogatás nagy segítséget jelent a piac és környezete kivitelezési munkálataihoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.