2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Zalaegerszeg

Támogatást kaptak

Újabb jótékonysági program kedvezményezettje a boncodföldei Autisták Védőotthona, illetve az intézményt fenntartó Autista Sérültekért Zalában Alapítvány. Noha segítőkből nincs hiány, az állami támogatás nagyon kevés az otthon színvonalas fenntartásához. A felajánlás ezúttal a zalaegerszegi Zrinszki Alapítványtól és a Belga Étteremtől érkezett. Az alapítvány időseket, gyerekeket, rászorulókat és fogyatékossággal élőket igyekszik támogatni évek óta, lehetőségeihez mérten, anyagilag és kétkezi munkával egyaránt. 2017-ben a kórház gyermekosztálya kapta az összegyűlt bevételt, tavaly pedig a közösségi oldalon meghirdetett szavazásnak köszönhetően a boncodföldei otthon. A Zrinszki Alapítvány munkatársai két szobát újítottak fel, négy heverőt vásároltak, valamint 50 kiló húst és 100 ezer forint értékben pelenkát. A karbantartási munkálatok jelenleg is folynak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.