EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Egyéb Szombathely

Tánc a jótékonyság jegyében

A Crom Robotikai Klub kapta a bevételt

Puskás Tivadar polgármester és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint feleségeik köszöntötték Szombathely és Vas megye báljának vendégeit. Az est díszvendége Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter volt.


Mintegy 300-an gyűltek össze az AGORA Művelődési és Sportházban Fotó: CSG

– Szent Márton Amiens-ben osztotta meg köpenyét egy koldussal. A krónikák szerint a francia városban rendezték az első bált is 1385-ben, ami VI. Károly és Bajor Gizella menyegzője volt. Itt találkozik a bálok és Szombathely története – emelte ki köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a hagyományokhoz hűen jótékony céllal rendezték meg az estét. Összesen mintegy egymillió forint gyűlt össze, az összeggel a 2017-ben alakult szombathelyi Crom Robotikai Klubot támogatták.

Majthényi László, Gulyás Gergely, Hende Csaba és Puskás Tivadar köszöntötték a bálozókat Fotó: CSG

1998 óta keresi a Vas Megyéért Egyesület a Vas Megyei Önkormányzattal közösen az Év Vasi Emberét.  A többfordulós eljárás eredményét éjfélkor hirdették ki a bálon. Az elismerést ezúttal Merklin Tímea újságíró kapta. Az Év Vasi Embere 2018 közönségdíjának nyertese Tóth Csaba, a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa lett.


Majthényi László megyei elnöktől és Balázsy Pétertől, a Vas Megyéért Egyesület elnökétől vette át a díszes oklevelet Merklin Tímea Fotó: CSG

Merklin Tímea elkötelezett a magyar kultúra értékei, azok közvetítése iránt. Szívügye Vas megye, arra törekszik, hogy értékeket keressen és mutasson meg. 1994-től újságíró a Vas Népénél. 1997-ben jelent meg a Szép szavak kincstárnoka című első könyve, amely Gazdag Erzsi életét dolgozta fel. Lírai hangvételű köteteit 2004-ben és 2005-ben Gyermekemnek és Szüleimnek címmel adták ki. Feldolgozta a Berzsenyi Dániel Könyvtár írói levelezésgyűjteményét, amelyhez a Vasi Digitális Könyvtárban elérhető regisztert készített. Második Gazdag Erzsiről szóló könyvét 2012-ben írta. Hírlapíróként figyelemmel kíséri a helyi közélet színtereit, gyűjti és publikálja a példaadó történeteket. Tagja a Megyei Értéktár Bizottságnak. Legutóbbi önálló kötete, a szombathelyi temetőket bemutató Sempervivum Savariense 2018 tavaszán jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.