2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Szeged

Tápai Péter: A szocialista városvezetés alkalmatlan

A beruházások csúszása kapcsán Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke alkalmatlannak nevezte a szocialista városvezetést a ligetben.

Nem szeretném megszokni, hogy Szegeden ez rendszerszintű probléma legyen – utalt a beruházások csúszására Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke, majd felidézte, hogy a Tisza Lajos körút felújítása, korábban pedig a villamosprojekt is csúszott. – Ez nem feltétlen a kivitelezők hibája, nem szeretném megbántani azokat, akik itt megpróbálnak valamit létrehozni ebben a kellemetlen, hideg időben. Inkább arra szeretnék rámutatni, amit már régóta próbálok bizonyítani.


Mind az itt élők, mind a vállalkozók szenvednek ettől a késéstől – fogalmazott Tápai

Szakmaiatlan, rossz időben történő kiírás, és ezeknek az összessége jelzi azt, hogy a városban a csúszások kapcsán mind az itt élők, mind a vállalkozók szenvednek ettől a késéstől – fogalmazott Tápai.

Ha körülnézünk, nemigen látható az az egymilliárd forint, amit itt elköltöttek. Azonban ha elnézek a liget másik oldalára, akkor eszembe jut az a 2010-es, a polgármester úr által meghatározott jellem, hogy városépítő Botka Lászlóként aposztrofálta magát. Ellenben a legelső alkalommal, amikor megszerezte a vigadó tulajdonjogát, akkor lebontotta azt. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor megállapítható, hogy alkalmatlanok a város vezetésére és reméljük, hogy ennek rövid időn belül vége lesz – mondta.


Ismeretes, hogy a liget felújítását októberig be kellett volna fejezni, azonban a határidőt egyre csak tolták, mire azt közölte a városháza: várhatóan szilveszterre elkészül a milliárdos beruházás. Az azonban nem derült ki, hogy melyik szilveszterre, hiszen lassacskán január közepe van. Nagy Sándor alpolgármester a decemberi közmeghallgatáson arról beszélt, hogy a városházán volt, aki optimista a szilveszteri időpontot illetően, mások kevésbé hittek a sikerben, és sajnos nekik lett igazuk.

Az ősszel, amikor már szembe tűnt, hogy nem a megfelelő tempóban haladnak a munkálatok, akkor az esős májusi időjárással magyarázták a csúszást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.