EUR: 334,28 Ft
CHF: 306,65 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Szolnok

Telefonos játék népszerűsíti városunkat

Ingyenesen letölthető telefonos játékot hozott létre a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. Az applikáció célja, hogy végigvezessen városunk nevezetességein, és játékosan mutassa be azokat. Letöltöttük és teszteltük a még tősgyökeres szolnokiaknak is meglepetéseket tartogató játékot.

A Szolnok 4U alkalmazás egy fiataloknak szánt játék, amely a város turisztikailag is jelentős helyszínein játszódik, kalauzunk pedig nem más, mint Jonatán, a pelikán, Szolnok kabalafigurája. Az első két állomáson ügyességi játékok várnak minket: a RepTárban a múzeumban is megtalálható MiG vadászgépekkel kell az ellenséges repülőket legyőzni, míg a Söráriumban színes söröshordókat kell Tetris-szerűen eltüntetni. Mindkét állomáson pont annyira nehéz a játék, hogy sikerélményt nyújtson egy-egy rekorddöntés. 


Napi és heti kihívások biztosítják az újrajátszhatóságot

 

A készítők a kultúrát kedvelőkre is gondoltak, a harmadik helyszín ugyanis a Damjanich János Múzeum, ahol változatos kérdésekre válaszolva mérhetjük le, mennyit tudunk városunkról. Kiderül többek között, hogyan hívják az Agóra előtt álló szobrot, vagy hogy milyen mélyen fakad a termálvíz, amely a Tiszaligeti Strandfürdő gyógymedencéjében található. A sportot kedvelők végezetül a sportcsarnokban próbálhatnak meg minél többször a kosárba találni a labdával. 

Mindenki ismeri a Varga Katalin Gimnáziumot, de vajon milyen cél szolgált az épület mikor megépült? A játékból ez is kiderül.

 

A játék célja végső soron az, hogy városunk értékei a gyerekek előtt is feltáruljanak. A kvízkérdések viszont még azok számára is meglepetést okozhatnak, akik egész életükben itt éltek, és úgy gondolták, hogy minden fűszálat ismernek Szandaszőlős és a Széchenyi-lakótelep között. Reméljük, a közeljövőben további helyszínekkel gazdagodik a program. 


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.