2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Telefonos játék népszerűsíti városunkat

Ingyenesen letölthető telefonos játékot hozott létre a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. Az applikáció célja, hogy végigvezessen városunk nevezetességein, és játékosan mutassa be azokat. Letöltöttük és teszteltük a még tősgyökeres szolnokiaknak is meglepetéseket tartogató játékot.

A Szolnok 4U alkalmazás egy fiataloknak szánt játék, amely a város turisztikailag is jelentős helyszínein játszódik, kalauzunk pedig nem más, mint Jonatán, a pelikán, Szolnok kabalafigurája. Az első két állomáson ügyességi játékok várnak minket: a RepTárban a múzeumban is megtalálható MiG vadászgépekkel kell az ellenséges repülőket legyőzni, míg a Söráriumban színes söröshordókat kell Tetris-szerűen eltüntetni. Mindkét állomáson pont annyira nehéz a játék, hogy sikerélményt nyújtson egy-egy rekorddöntés. 


Napi és heti kihívások biztosítják az újrajátszhatóságot

 

A készítők a kultúrát kedvelőkre is gondoltak, a harmadik helyszín ugyanis a Damjanich János Múzeum, ahol változatos kérdésekre válaszolva mérhetjük le, mennyit tudunk városunkról. Kiderül többek között, hogyan hívják az Agóra előtt álló szobrot, vagy hogy milyen mélyen fakad a termálvíz, amely a Tiszaligeti Strandfürdő gyógymedencéjében található. A sportot kedvelők végezetül a sportcsarnokban próbálhatnak meg minél többször a kosárba találni a labdával. 

Mindenki ismeri a Varga Katalin Gimnáziumot, de vajon milyen cél szolgált az épület mikor megépült? A játékból ez is kiderül.

 

A játék célja végső soron az, hogy városunk értékei a gyerekek előtt is feltáruljanak. A kvízkérdések viszont még azok számára is meglepetést okozhatnak, akik egész életükben itt éltek, és úgy gondolták, hogy minden fűszálat ismernek Szandaszőlős és a Széchenyi-lakótelep között. Reméljük, a közeljövőben további helyszínekkel gazdagodik a program. 


Kapcsolódó Cikkek