EUR: 334,58 Ft
CHF: 305,93 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XIII.kerület

Télen is épül az új Illovszky Rudolf Stadion

Bár az eredeti tervek szerint már ősszel átadták volna az új Illovszky Rudolf Stadiont, egy plusz közbeszerzési pályázat miatt öt-hat hónapot csúszott az építkezés, így várhatóan márciusban adhatják át a létesítményt. Ennek megfelelően télen sem állnak le a munkák, gőzerővel folyik az építkezés. A korábbi stadiont 2016 novemberében kezdték bontani, az újnak az építési munkálatai pedig 2017 tavaszán indultak. Az új Illovszky stadion befogadóképessége 5150 fő lesz, a keleti lelátó későbbi 6204 fős bővítésének lehetőségével.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.