2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Érd

Téli tárlat a galériában

A régió művészeinek kiállítása

Immár két évtizede ad helyet az Érdi Galéria a Téli Tárlat regionális képzőművészeti kiállításnak. Ezúttal is mintegy félszáz meghívót küldtek szét Érd és környéke – Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Százhalombatta, Tárnok és Törökbálint – hivatásos képzőművészeinek és művészpedagógusainak, akik között sok országos, sőt nemzetközi hírű alkotó is található. A részletekről Kéri Mihály festőművész, a galéria vezetője tájékoztatta a Lokál Extra olvasóit.


A tárlatra alkotóként egy alkotás – festmény, grafika, térben megjelenő mű – beérkezését várták, olyan műveket, amelyek az utóbbi két évben készültek. Meghatározták a művek nagyságát is: festmények, grafikák esetében 1×0,7 méter méretűeket, szobrok, installációk esetében pedig 0,7×0,5×0,5 métereseket kértek. A kiállítási anyag válogatását szakértő zsűri segítette. A galéria vezetője hangsúlyozta: örvendetes módon egyre több hivatásos alkotóművész talál otthonra a környéken, és nemcsak képzőművészeti ágak művelői, hanem például iparművészek is.

Kéri Mihály: Örvendetes módon egyre több hivatásos alkotóművész talál otthonra a környéken
Fotó: B. N.

A kiállítást január 25-én 18 órakor Balázs Sándor művészettörténész nyitja meg, Deák Balázs énekel, zongorán közreműködik Szabóné Bán Ildikó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.