2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Terroristából faragnának mártírt Sorosék

Beperelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát a 2015-ös röszkei migránszavargás irányításáért terrorizmus miatt jogerősen elítélt szír migráns, Ahmed H., mondván: a nemzeti konzultáció során megsértették személyiségi jogait. Mindez persze nem igaz, kizárólag jogi csűrés-csavarás.

Az ellenzéki médiumok érzelgős sorokban idézték fel, ahogyan Ahmed H. „jó hírnév megsértése”  miatt beperelte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, majd a tárgyalásán elsírta magát. A szír migráns a 2015-ös röszkei migránstámadás egyik vezetője volt. Terrorcselekmény miatt jogerősen elítéltek, ezért szombattól idegenrendészeti őrizetben várta kitoloncolását Magyarországról.


Ahmed H. elismerte, hogy 2015-ben Röszkén megdobálta a rendőröket, de most letagadná

 

2015. szeptember 16-án a röszkei határátkelőnél feltorlódott illegális migránsok nagyobb csoportja kövekkel támadt a határt őrző rendőrökre. Ahmed H. nemcsak fenyegette, de dobálta is a magyar rendőröket. Ezek után mégis volt bőr a képén jó hírneve megsértése miatt beperelni a Miniszterelnöki Kabinetirodát, amiért a 2017-es nemzeti konzultációs kérdőíven szerepelt a neve.

„Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték” – írták a konzultációs íven.


Ahmed H. és védői arra hivatkoznak, hogy a konzultáció idején még nem volt jogerős ítélet a migráns ellen, akit végül 2018 márciusában ítéltek el jogerősen terrorizmus miatt. A konzultációs kérdőív viszont nem is említi a terrorizmus kifejezést, csak a kődobálást, amit az ügyet vizsgáló négy (!) bíróság egyike sem vont kétségbe. Így a mostani kártérítési per nem más, mint egy sorosista színjáték.

Horgos, 2015. szeptember 16.
Migránsok a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Soros-hálózat a kezdetek óta igyekezett mártírt csinálni Ahmed H.-ból. A milliárdoshoz köthető „jogvédő” szervezet az Amnesty International például többször követelte Ahmed H. szabadon bocsátását, a MigSzol tüntetést szervezett miatta, miközben a Brüsszelnek hajbókoló magyar ellenzékiek is mentegették. Az ügy a Soros–Sargenti-jelentésben is szerepelt, persze rengeteg hazugsággal eltorzítva a valóságot.

Horgos, 2015. szeptember 16.
Migránsok a Horgos-Röszke szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője azt mondta az Origónak, hogy láthatóan a teljes hazai és nemzetközi Soros-birodalom beállt az ügy mögé, és igyekszik mártírt kreálni a rendőröket dobáló, szír bűnözőből.

Kapcsolódó Cikkek