EUR: 317,95 Ft
CHF: 280,29 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Terrorral ünnepelték a migránsok a szilvesztert

Nyugat-Európában már szilveszterezni sem lehetett nyugodtan a migránsok miatt, több városban is történtek támadások. Budapesten ugyan felhőtlen volt az ünnep, de egy afgán migráns azért itt is okozott egy kis riadalmat: a férfi a Keleti pályaudvarnál őrjöngött és randalírozott.

A legdurvább eset Manchesterben történt, ahol egy férfi 12 centiméteres késével három embert, köztük egy rendőrt késelt meg a Victoria pályaudvaron. A két civil áldozatot – egy férfit és egy nőt – kórházba szállították. A BBC egyik munkatársa éppen a helyszínen volt a támadáskor, szerinte az elfogott gyanúsított a késelés közben azt kiáltotta: „Allah!” Az esetet a rendőrség terrortámadásként kezeli.


Németországban sem volt nyugodt 2018 utolsó pár napja. A Bild szerint szombaton a rendőrség két afgán és egy-egy szír, illetve iráni migránst tartóztatott le, miután brutálisan rátámadtak egy tucat emberre Ambergben. Összesen kilencen kerültek kórházba.

Mint ismert, 2015 szilveszterén több száz nőt zaklattak, vagy erőszakoltak meg migránsok Kölnben és más német városokban, így idén is kiemelten védték az utcai szilveszteri bulikat. A karácsonyi vásárok környékét kordonokkal kellett körülvenni, hogy megakadályozzák a 2016-os berlinihez hasonló merényleteket.


Brüsszelben a migránsok a tűzijáték fogalmát értelmezték újra, ugyanis a petárdázás mellett gyújtogattak is.

Eközben Irakban… Jaaa, bocs! Ez Brüsszel…

Gepostet von Ultrainfo.hu am Dienstag, 1. Januar 2019

Nemcsak Európának jutott ki az iszlamista támadásokból: december 28-án Egyiptomban, a gízai piramisok közelében robbantottak, ahol négyen haltak meg. A Fülöp-szigeteken szilveszter napján történt robbantásos merénylet, amelyben ketten vesztették életüket.

MTI/EPA

 

A Keletinél őrjöngött az afgán

Ma előzetes letartóztatásba kerülhet az az afgán menekült, aki szilveszter éjjelén a Keleti pályaudvarnál támadt rá egy párra, majd megrongált egy BKV-buszt. A 24 éves M. M. december 31-én este fél tizenegykor ököllel támadt rá a párra, akik az őrjöngő férfi elől egy buszra menekültek. Az afgán követte őket. A buszvezető egy Thököly úti megállóban leszállásra szólította fel a agresszív részeg férfit. Az afgán le is szállt a járműről, de az utcán folytatta a tombolást: addig ütötte és rúgta a busz szélvédőjét, amíg az pókhálósan betört. A menekült a helyszínre érkező rendőrökkel is birokra kelt. De hiába, előállították, és garázdaság, valamint rongálás gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.