EUR: 334,29 Ft
CHF: 306,71 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Kecskemét

Tiszakécskénél merült a jeges vízbe Schirilla György

Kétszázadik alkalommal úszott a jeges Tiszában és Dunában Schirilla György sportoló, aki most Tiszakécskén merült a jeges vízbe. Azt mondta, hogy rettenetesen hideg volt a víz, nulla fok körüli, ráadásul jó nagy jégtáblák is voltak a folyóban.

Jól kifagyott a teste, de a több 100 fős közönség lelkesítő ujjongása és integetése felmelegítette a folyóban úszó 58 éves „nemzet rozmárját”. Utána még a hóban is megfürdött, és azt mondta, még két évig fog úszni a jéghideg vizekben. Most a csépai és a tiszakécskei tűzoltók voltak a helyszínen, illetve a Petőfi Mentőcsoport ápolói és búvárok vigyáztak a jeges vízben úszó Schirilla Györgyre. Laczkó Zoltán, a mentőcsoport parancsnoka elmondta, hogy a jeges vízbe merülés és úszás rendkívül veszélyes, ezért két búvár is készenlétben volt az úszót kísérő csónakban.


Kétszázadik alkalommal merült a jeges vízbe a “Nemzet Rozmárja”

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.