EUR: 323,93 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Sport

Tizenhat orosz klasszis a birkózó Magyar Nagydíjon

Bombaerős csapattal érkezik az orosz válogatott a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjra, egyben Polyák Imre-emlékversenyre, amelyet Győrben rendeznek 2019. február 23-24-én.

Tíz idei orosz bajnok és hat olyan sztár érkezik, aki a tavalyi budapesti birkózó-világbajnokságon aranyérmet szereztett. Az orosz csapat azért érkezik ennyi klasszissal, mert a Magyar Nagydíj lesz a válogató versenyük az áprilisban Romániában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. A legnagyobb név a kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Roman Vlaszov, de a többiek is esélyesek a Magyar Nagydíj megnyerésére.
Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya szerint a Magyar Nagydíjnak egyre nagyobb a presztízse. „A verseny visszakerült a régi időpontra, azaz februárban rendezik meg. A rangos győri verseny nagyszerű felkészülési állomás az Európa-bajnokságra, ezért is ilyen népszerű” – mondta Sike András.
Bácsi Péter hozzátette: a magyarok versenyszervezésben mindig is jók voltak, így nem csoda, hogy a Magyar Nagydíj is kiemelt viadal lett. „A világversenyeken kívül négy nagy megmérettetés van, amelyeken világranglista pontokat lehet gyűjteni. Ezek között van a Magyar Nagydíj is. A győri állomáson kívül Zágrábban, az olaszországi Sassariban és Minszkben rendeznek a Magyar Nagydíjhoz hasonló Grand Prix-viadalt” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.
A 2019-es kötöttfogású orosz bajnokok:
55 kg: Vitalij Kabalojev
60 kg: Zsanbolat Lokajev
63 kg: Marat Garipov
67 kg: Alekszej Kijankin
72 kg: Abujazid Mancigov
77 kg: Roman Vlaszov (kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok)
82 kg: Alekszandr Komarov
87 kg: Davit Csakvetadze (olimpiai bajnok)
97 kg: Nyikita Melnyikov (világbajnok)
130 kg: Vitalij Scsur
A 2018-as kötöttfogású orosz világbajnokok:
60 kg: Szergej Jemelin
63 kg: Sztyepan Marjanjan
67 kg: Artyom Szurkov
77 kg: Alekszandr Csehirkin
97 kg: Musza Jevlojev
130 kg: Szergej Szemjonov

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.

 • Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Elengedte a rendőrség Michel Platinit

  Szerda hajnalban elhagyta a francia rendőrség Korrupcióellenes Hivatalának épületét Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke, akit kedden hallgattak ki a 2022-es, végül Katarnak ítélt világbajnokság helyszínének kijelölése során felmerült korrupció és megvesztegetés gyanúja miatt zajló nyomozás részeként.

 • A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  A bolgár bajnokkal kezd a Fradi

  Tegnap rendezték a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája szezon selejtezőmérkőzéseinek sorsolását, amelyben a Ferencváros csapata volt érdekelt.