2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Tizennyolc évet kapott a tiszalöki késelő

Tizennyolc és fél év börtönre ítélték a tiszalöki ámokfutót, aki késével összeszurkálta volt élettársát és annak három gyermekét. A késelő összeomlott az ítélet hallatán.

A tiszalöki Sz. Zsolt egy éve élt együtt élettársával, a háromgyermekes Balogh Andreával, aki megdöbbenve szembesült azzal, hogy tizenöt éves lánya, Vanessza várandós lett. A kamasz elmondta, a nevelőapja ejtette teherbe, a férfi pedig nem tagadott. Andrea azonnal elzavarta a háztól az élettársát, aki bosszúból 2017. július 12-én éjjel berúgta a családi ház ablakát, és összeszurkálta az álmából felriadó három gyereket és az őket védelmezni próbáló édesanyát.


Fotó: police.hu

Sz. Zsoltot a Nyíregyházi Törvényszék tavaly szeptemberben többrendbeli testi sértés és magánlaksértés miatt hét év börtönbüntetésre ítélte, de az ügyész súlyosbításért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla szerdán sokkal szigorúbb ítéletet hozott: 18 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a tiszalöki ámokfutót. A férfi összeomlott, zokogott az ítélet hallatán.

A bántalmazott család azóta elhagyta a rémségek házát

Andrea azóta sem feledi a borzalmakat

– Akkor éjjel bezzeg nem sírt Zsolt, amikor meg akart ölni minket. Nem kegyelmezett a kisfiamnak és a lányaimnak sem. Bárcsak életfogytig tartó börtönt kapott volna! – fakadt ki a Lokálnak a megkéselt édesanya. Andrea gyerekeivel együtt azóta elköltözött a rémségek házából, egy szomszédos faluban talált új otthont. Onnan ingázik Tiszalökre, ahol közmunkásként dolgozik. Felejteni próbál, de nem megy.


– Mindannyian életünk végéig viseljük a támadása nyomát. A nagyobbik lányomat, Andit életveszélyesen megsebesítette, áprilisban kislánya lesz, de a sérülése miatt csak császárral szülhet. Nekem a nyakamat, a fejemet vagdosta össze, a kisfiamnak és Vanesszának pedig a lábát. Vanessza azóta is állandó fájdalmaktól szenved, nemrég műtötték újra, de az sem segített. Soha többé nem akarom látni azt az embert.

 

Margit megbocsát a fiának

„Nem számítottam ilyen súlyos ítéletre, a fiam kirendelt ügyvédje sem, ő azt ígérte, hogy a Kúriára viszi az ügyet – mondta Sz. Zsolt édesanyja, Margit. – Zsolti csak beszélni akart a volt élettársával, Andival, de az ajtó be volt zárva, ezért rúgott bele az ablakba. Ami ezután történt, arra mindenki másképp emlékszik. Akármit is tett Zsolti, az én fiam marad.”

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek