EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Tatabánya

Több ezren szavaztak a jászolokra

Nád, só-liszt gyurma vagy akár mézeskalács – a felhasznált anyagok tekintetében csak a képzelet szabott határt az immár ötödik alkalommal megrendezett betlehemijászol-készítő pályázaton, amelynek céljai közé tartozik, hogy az elkészült alkotásokat felajánlás útján juttassák el hátrányos helyzetű, illetve mélyszegénységben élő családokhoz. A pályázatról Bereznai Csaba, a Komárom Esztergom-megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház önkéntese elmondta, hogy a legfőbb célkitűzés a résztvevők együttműködése, valamint az együttlét öröme volt.

Az alkotásokra január harmadikáig lehetett voksolni, az összesen 38 pályaműre közel 3200 szavazat gyűlt össze. Lászlóné Bartos Judit, a Váci Mihály Általános Iskola pedagógusa elárulta, csapatukkal ezúttal is örömmel vágtak bele a jászolkészítésbe. A dózsakerti intézmény mellett több más iskola és óvoda közössége jeleskedett a jászolkészítésben. Az eredményhirdetést a Kós Károly Közösségi Központban tartották, a nyerteseknek pedig családi, illetve közösségi kategóriákban osztottak jutalmakat, oklevelek, továbbá ajándékcsomagok formájában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.