2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Külföld

Többen meghaltak a súlyos esőzések miatt

Tizenkét ember vesztette életét vasárnap óta a súlyos esőzések miatt Szaúd-Arábia északi és nyugati részén, több mint 270 embert mentettek ki a víz alá került településeken – a szaúd-arábiai hatóságok csütörtökön.

A hatóságok szerint az északnyugati Tabúk városában a vasárnap kezdődött esőzések miatt tízen haltak meg. Két halálos áldozatról érkezett jelentés továbbá a nyugat-szaúd-arábiai Medinából és a királyság északi, Jordániával határos részéből is.


Az esőzések miatt elsősorban a völgyekben fekvő települések kerültek víz alá. Néhol az egy métert is meghaladta az iszapos áradat. A Twitterre felkerült felvételen elárasztott utcák és elsodort autók láthatók.

Medina kormányzója, Fejszál bin Szalmán herceg is a helyszínre sietett, a szaúd-arábiai Arabnews című internetes hírportál szerint pedig több bizottságot állítottak fel a sérültek és a károsultak megsegítésére.

A sivatagi királyságban ritkán fordulnak elő heves esőzések, és áradásokról is ritkán érkeznek hírek, de az utóbbi időben a Perzsa-öböl térségében rendkívül változékony volt az időjárás, ami több tucat halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy “mi vagyunk Európa jövője”, és “készen is állunk erre a küldetésre” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30.

 • Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a világ leggazdagabb embere – derül ki a Bloomberg hírügynökség pénteken ismertetett Bloomberg Billionaires Indexéből.

 • Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben – közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.