2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Többtucatnyian meghaltak, illetve eltűntek földcsuszamlásokban és áradásokban Indonéziában

Harmincan meghaltak, további 25 ember pedig eltűnt a héten történt földcsuszamlásokban és áradásokban Indonézia Dél-Celebesz tartományában – közölték csütörtökön hivatalosan.

A heves esők hatására a tartományban tíz körzetet elöntött az ár, köztük a székhelyet, Makassart. Negyvenhét ember megsérült, és 3300-nak el kellett hagynia az otthonát – mondta a médiának nyilatkozva az országos katasztrófavédelmi hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy e számok várhatóan nőni fognak.


Gowa körzet közigazgatási vezetője arról számolt be, hogy kényszerűségből – eliszaposodása miatt – meg kellett nyitni egy víztározót, ami hozzájárult az áradás súlyosságához. A tartományi kormányzó pedig arra is panaszkodott, hogy a földcsuszamlások részben az erdőirtás miatt történnek.

Az áradások, földcsuszamlások gyakoriak Indonéziában az esős évszakban, és az idén valószínűleg január végén, február első felében lesz a legrosszabb a helyzet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.