EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,51 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Tokióról ábrándozunk a dániai kézilabda vb-n

Nem sok kockázatot vállalt a Magyar Kézilabda Szövetség azzal, hogy 120 millió forintos prémiummal honorálná a férfi csapat aranyérmét  a csütörtökön kezdődő német–dán közös olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A vb-döntőbe kerülés csodaszámba menne, sokkal reálisabb és megvalósíthatóbb cél az első hét közé kerülni. Igaz, ezért csak 15 milliós prémium jár, de a hetedik helyezés már feljogosítja a mieinket arra, hogy  részt vegyenek jövőre sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon. A magyar férfi kézilabda-válogatott egyébként a koppenhágai D csoportban Argentínával, Angolával, Katarral, Egyiptommal, és az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut tovább.


Csoknyai István szövetségi kapitány
MTI/Kovács Tamás

– A csoportunkból eddig csak Angola szerénykedett azzal, hogy nem beszélt továbbjutásról – nyilatkozta a vb előtti sajtótájékoztatón Csoknyai István, aki Vladan Maticcsal együtt tölti be a szövetségi kapitányi teendőket. –  A középdöntőben pedig már gyilkos mérkőzések várnak ránk.

S ugyan Nagy László, a Telekom Veszprém 37 éves, játékosa 2017 októberében visszavonult a válogatottságtól, ám a szlovénok elleni vb-selejtezőre, sőt a mostani vb-re is reaktiválta magát. Ott lesz Dániában és az aktuális mérkőzések előtt derül ki, milyen minőségben tud segíteni a válogatottnak.


– Elsősorban játékos vagyok, de az, hogy mennyi időt töltök a pályán és melyik meccseken kapok szerepet, azt a két szövetségi kapitány dönti majd el – nyilatkozta a Lokálnak Nagy Laci. – Örülök, hogy segíthetek a csapatnak, és igyekszem élni is a lehetőséggel. Szerencsére két fiatal mentalitású kapitány dirigál, így teljes a bizalom feléjük, felesleges azt állítani, hogy én leszek a csapat és a szakvezetés közötti “koordinátor”. A legfontosabb az, hogy jól és eredményesen szerepeljünk. S hogy fél szemmel már a jövőmet fürkészem? A jövő most nem annyira érdekes, a jelen fontosabb, elvégre ki kell vívnunk az olimpiai kvalifikációs szereplés lehetőségét.

A magyar válogatott csoportmérkőzései az M4 Sport közvetíti:

Január 11., 18:00: Argentína-Magyarország (tv: M4 Sport)
Január 13., 18:00: Magyarország-Angola (tv: M4 Sport)
Január 14., 15:30: Magyarország-Katar (tv: M4 Sport)
Január 16., 18:00: Magyarország-Egyiptom (tv: M4 Sport)
Január 17., 20:30: Svédország-Magyarország (tv: M4 Sport)
A vb-győztes kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

 

Lékai Máté 
MTI/Kovács Tamás

 

Papás világbajnokság lesz

Papás világbajnokság lehet a mostani. Három válogatott játékos, Balogh Zsolt, Bodó Richárd és Lékai Máté is éppen a dániai torna alatt lehet édesapa. Persze a család a legfontosabb, ezért mindegyikük hazautazhat egy rövid időre, hogy ott legyen párjával a nagy eseményen.

– Ezek megismételhetetlen pillanatok egy ember életében, nem szeretnénk játékosainkat ettől megfosztani – mondta Kocsis Máté, a szövetség elnöke.

– Ha döntőt játszunk, lemondunk a hazaútról, de ez tényleg a csoda kategóriába tartozna, a hetedik hely reális – mondta az apa szerepre is készülő  Lékai, és hozzátette, pályán kívül nyilván sokat gondol majd a születendő kis Noéra, de a meccseken száz százalékig odateszi magát, elvégre az olimpiai szereplés is a tét a vb-n.

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.