EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szolnok

Töretlen a Tisza-tavi Ökocentrum népszerűsége

A 2012-ben átadott állatkertet és szabadidőközpontot minden évben egyre többen keresik fel, tavaly már bőven 200 ezer fölött volt a látogatók száma.

A Poroszlón található Tisza-tavi Ökocentrum nem kevesebbre hivatott, minthogy bemutassa Magyarország és a Tisza-tó környékének élővilágát. Ahogy sejteni lehet, ez a feladat hatalmas méreteket kíván meg, maga a komplexum több ezer négyzetméteren és négy szinten terül el. Az egyik fő látványosság a több mint 730 ezer literes akváriumrendszer, melyben megtekinthetők hazánk és a térség jellegzetes vízi állatai. Akik Magyarország élővilágáról szeretnének minél többet megtudni, azok 50-féle hal, 13-féle kétéltű és 14-féle hüllőfaj közül válogathatnak kedvükre. A vízi állatokat testközelből, izgalmas helyről, egy üvegfalú víz alatti alagútból is meg lehet csodálni. 


Az akvárium kialakítása hűen tükrözi a természetet

Az ökocentrum volumenét jól szemlélteti, hogy az akvárium mellett háromdimenziós vetítőterem, tudományos konferenciák tartására alkalmas előadóterem, szabadidőpark játszótérrel és sportpályával, állatkert, tájház és csónakázótó is helyet kapott. 

Európa legnagyobb édesvízi hala, a viza is megcsodálható. Akár 5-6 méteresre is megnőhet és száz évig is elél

A komplexumban minden év elején – így jelenleg is – felújításokat és karbantartásokat végeznek. Ezenkívül a 2019-es idényben még biztos sor kerül a tájház renoválására és egy sünkifutó kialakítására. Az ökocentrum január 19-től fogadja majd újra a vendégeket.

A főépületet Kertai László Ybl Miklós-díjas építész tervezte

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.