EUR: 365,37 Ft
CHF: 346,04 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Tovább fogyatkozik a Jobbik

Ismét többen távoztak a Jobbikból. A választás óta darabokra hulló pártot három Veszprém megyei önkormányzati képviselő is elhagyta. Az ő szemüket is szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal – írta a Magyar Idők.

A kilépők között van Forgóné Kelemen Judit veszprémi és Pataricza György ajkai önkormányzati képviselő, valamint Sárándi Balázs, a veszprémi közgyűlés pénzügyi és költségvetési bizottságának tagja, akik például azt is sérelmezték, hogy a megkérdezésük nélkül akarták a választáson indítani a Bundás Andiként elhíresült Varga-Damm Andreát. A lapnak Sárándi Balázs elmondta, mandátumukat nem adják vissza, független képviselőként folytatják munkájukat.


Nemcsak a megyeszékhely Jobbik-tagsága, hanem a párt önkormányzati mandátumainak száma is tovább csökkent. Tavaly június óta kilenc polgármester távozott a Jobbikból, amely több mint 130 önkormányzati mandátumot vesztett.

Korábban két pártszakadás is volt a Jobbikban, hiszen a választási bukás után távozott Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd, és megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat. Majd a három kilépett parlamenti képviselő, Volner János, Apáti István és Fülöp Erik is csatlakozott hozzájuk.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek