EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Tovább fogyatkozik a Jobbik

Ismét többen távoztak a Jobbikból. A választás óta darabokra hulló pártot három Veszprém megyei önkormányzati képviselő is elhagyta. Az ő szemüket is szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal – írta a Magyar Idők.

A kilépők között van Forgóné Kelemen Judit veszprémi és Pataricza György ajkai önkormányzati képviselő, valamint Sárándi Balázs, a veszprémi közgyűlés pénzügyi és költségvetési bizottságának tagja, akik például azt is sérelmezték, hogy a megkérdezésük nélkül akarták a választáson indítani a Bundás Andiként elhíresült Varga-Damm Andreát. A lapnak Sárándi Balázs elmondta, mandátumukat nem adják vissza, független képviselőként folytatják munkájukat.


Nemcsak a megyeszékhely Jobbik-tagsága, hanem a párt önkormányzati mandátumainak száma is tovább csökkent. Tavaly június óta kilenc polgármester távozott a Jobbikból, amely több mint 130 önkormányzati mandátumot vesztett.

Korábban két pártszakadás is volt a Jobbikban, hiszen a választási bukás után távozott Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd, és megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat. Majd a három kilépett parlamenti képviselő, Volner János, Apáti István és Fülöp Erik is csatlakozott hozzájuk.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.