2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb X.kerület

Traktorok és kombájnok foglalták el az expót

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO és AgrárgépShow, amelyet most is az ágazat pihenőidejében, január végén rendeztek a Hungexpo területén. A hétvégén több mint 350 kiállító mutatta be a gazdálkodóknak a legújabb trendeket, technológiai innovációkat.

Négy napon keresztül közel 350 kiállító mintegy negyvenezer  négyzetméteren vonultatta fel a termékek és szolgáltatások rendkívül széles választékát. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón elmondta, hogy a szakkiállítás minden évben nagy népszerűségnek örvend, a kiállítótérnek ebben az évben is minden szeglete elkelt. Az idén minden korábbinál több, összesen négyezer diák érkezik a kiállításra, ahol innovációkkal, az okos agráriummal is megismerkedhetnek az érdeklődők − idézte fel szavait az MTI. A szakkiállítást számos konferencia, tájékoztató és workshop kísérte, ahol a gazdálkodók az iparág legaktuálisabb kérdéseire kaphattak válaszokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.