EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Tatabánya

Tudatosan tervezhető a pályafutás

A tudatos tervezés a sikeres sportkarrierek egyik kulcsa – állítja dr. Bakanek György.

A doppingszakértő és teljesítménymenedzser, aki egyben a birkózó-válogatott keretorvosa is, a Vértes Agorájában tartott pódiumbeszélgetésen kiemelte: a sportolói teljesítmény nagy része kitartó munkával jelentősen módosítható.


A sportolói teljesítmény nagy része kitartó munkával jelentősen módosítható – véli a sportszakember

Az elért eredményeknek csak mintegy 20 százaléka múlik a genetikán, a maradék 80 százalékért mi magunk tehetjük a legtöbbet – fogalmazott a szakember. – Nyilván döntő szempont a mentális koncentráltság, az alázat és az elhivatottság. Fontos emellett a stressz és a monotónia kezelése is. A tudatos táplálkozás is alapvető, de az egész nem sokat ér a reális és motiváló célképzés nélkül. Olyan célokat kell kitűznünk magunk elé, amelyek nap mint nap munkára sarkallnak, de nincsenek irreálisan beláthatatlan távolságban.

Dr. Bakanek György a zömében fiatalokból, sportolókból és edzőkből álló közönség előtt elmondta: rengeteg sportágfüggő szempont is van, de a legfontosabb alapelvek minden sportoló számára ugyanezek. Fontosnak nevezte, hogy ezeket minél többen megismerjék, és kiemelkedő fontosságúnak nevezte a nevelőedzők szerepét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.