EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Sport

Tusup: Világbajnok golfozó leszek!

Nem akármilyen bejelentést tett Facebook-oldalán Shane Tusup, olimpiai bajnok úszónőnk, Hosszú Katinka egykori férje és edzője. Az amerikai szakember a golf világában akarja kipróbálni magát.

Úgy tűnik, hogy Shane Tusup nemcsak Hosszú Katinkával szakít, hanem az úszással is, legalábbis erről árulkodik legújabb Facebook-posztja. Háromszoros olimpiai bajnoknőnk exférje és edzője nyílt levélben számolt be terveiről.


Tusup azt írja, hogy 2018 élete legnehezebb éve volt, és lehetősége volt rá, hogy átgondolja mindazt, amit elért. Szerinte csak akkor tudja kihozni magából a legjobbat, ha szinte lehetetlen célt tűz ki maga elé, és azt „üldözi”. Emlékeztet arra, hogy 2012-ben is ezt tette, amikor nulla edzői tapasztalattal elkezdett dolgozni egy olyan úszónővel, aki akkor a visszavonulást fontolgatta, majd olimpiai bajnokot csinált belőle.

Kiemeli, hogy mivel az úszásban mindent megnyert, amit csak lehetett, úgy érzi, ez a sport már nem tartogat számára új kihívásokat, így elhatározta, hogy golfozó lesz belőle. Célja az, hogy világbajnoki címet nyerjen a World Long Drive Associationnél, ahol a golfnak egy olyan változatát játsszák, amikor nem az a cél, hogy egy lyukba találjon be az ember, hanem az nyer, aki a leghosszabbat tudja ütni.


Tusup azt is elárulta, hogy életében először tavaly augusztusban vett a kezébe golflabdát, ami olyan hatással volt rá, hogy attól fogva egyre többet játszott. Azt ígérte, hogy ha nem is ő lesz a legjobb, de ő fog a legkeményebben dolgozni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek