EUR: 334,70 Ft
CHF: 305,69 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb IX.kerület

Tűz és tragédia a kollégiumban

Míg az ELTE 60 ideiglenes kollégiumi helyet ajánlott fel a Károli Gáspár Református Egyetem számára, addig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette azt a kormányzati szándékot, hogy a  Károli Gáspár Református Egyetem múlt héten kiégett és használhatatlanná vált Markusovszky téri kollégiumának újjáépítéshez szükséges összes anyagi forrást rendelkezésre bocsátják.

Emellett az egyetem  kétmillió forintot különített el, amelyből gyorssegélyt biztosítanak a diákoknak, akiknek lényegében mindenük bennégett az épületben. A hittudományi karon a vizsgaidőszakot felfüggesztették, és azoknak, akik még nem végeztek a vizsgáikkal, egyéni tanrendet biztosítanak. Mint ismert, a tűz emberéletet is követelt, egy középkorú férfi, aki vendégségben volt a kollégiumban, a lángok közt lelte halálát.


A kollégium második és harmadik emelete teljesen kiégett (Fotó:MTI/Mihádák Zoltán)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.