EUR: 334,29 Ft
CHF: 306,55 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Békéscsaba

Tűzifavásárlásban segít a rászorulóknak Herczeg Tamás

Az idei tél egyre inkább rávilágít arra, hogy még nagyobb figyelmet kell fordítani azokra, akik nehezebben tudják megoldani otthonuk fűtését. Több olyan család is van Békéscsabán, akikre ráfér a segítség.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő fontosnak tartja az elesettek segítését, és 100 ezer forint összértékben vásárlási utalványokat ajánlott fel a rászoruló családok támogatására. A tűzifa-vásárlási utalványokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai juttatják el a rászorulóknak. Az utalványokat Herczeg Tamás adta át Varga Évának, a családsegítő vezetőjének. A képviselő elmondta, tavaly az önkormányzat 4,5 millió forintot különített el szociális tüzelő vásárlására. Még körülbelül húsztonnányi tűzifára lehet igényt benyújtani a hivatalnál.


– Nem létezik ma olyan jóléti társadalom, ahol további segítség nem kél el azoknak, akik erre valóban rászorulnak. Ezért gondoltam azt, hogy 100 ezer forintnyi forrást ajánlanék föl annak az intézménynek, amely közvetlen kapcsolatban van azokkal, akik a városban leginkább támogatásra szorulnak, például arra, hogy tüzelőhöz jussanak – mondta Herczeg Tamás.

Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője úgy fogalmazott, hogy nagyon nagy segítség ez az ellátottak számára. A tüzelő nagyon fontos, nemcsak a gyermekes családoknál, de az egyedül élő nyugdíjasoknál is. Az átadó helyszíne a Repcsi Tüzép telephelye volt, az utalványokat is itt belehet váltani.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.