EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,62 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Tűzijáték

Elhiszem én, hogyne hinném el, hogy tűzijáték nélkül nincs Szilveszter meg újgazdag születésnap, babazsúr. De kérdem én: a szomszédokra ki van ilyenkor tekintettel?

Merthogy este 10 után – normális esetben – még rendőrt is hívhatnék csendháborításért. Újév hajnalán, fatornyos falunkban, ahol családonként 3-4 gyermek az átlag, bizony az is előfordul – kedves újgazdagék -, hogy a magunkfajták nem túráztatjuk éjfélig a háromévest, merthogy nekünk csak egy nap a szilveszter, hanem igyekszünk a megfelelő családi menetrend szerint ágyba juttatni.


Tudod, kedves újgazdag, ilyenkor hajmosás, játék a habokkal meg a tussal, fogmosás, hajszárítás, krémezés, és mese, mese az ágyban. Majd – jó esetben – relatíve gyors elalvás.

És ilyenkor nem lendíti előre családi életünket, ha éjfél után 10 perccel kezdetét veszi szomszédunknál a mintegy negyvenperces tűzijáték.

Nem.

Gondolkodtam is azon, hogy – mivel nincs flexem – kegyes bosszúmat január elseje reggel hat órára időzíteném, amikor is az újgazdag szomszéd bejárati ajtaja elé parkolnék és maximálisan hangerővel bömböltetnék egy kis lakodalmas zenét, meg egy kis cigó tuc-tucot. Grófóval meg a többi hasonszőrűvel.

Szerintem ez is ütött volna.

De nem tettem. Mert nem így neveltek és nem így nevelem a gyermekeimet. De remélem, e miatt nem leszek örökvesztes ebben a kultúrharcban. Mert jelenleg a normális életre törekvők és normálisan gondolkodók vesztésre állnak pénztárcamutogató kivagyi újgazdagékkal szemben.

Bízom benne, hogy 2019-ben több lesz a vízijáték, mint a tűzijáték…

Kapcsolódó Cikkek