EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb XIV.kerület

Tűzszelídítők a Fővárosi Nagycirkusz porondján

„Tűzből születtünk, tűzből vagyunk, tűzzé leszünk. Tűzgömb a világ, ami megállíthatatlanul forog, és benne mind, aki él: tüzet fog a lélek, amikor világra eszmél; tűzben edződik a bőr, a hús, a test, a vér. Tűzből született az ember, és emberré a tűz tette meg, mikor először szelídítette meg a lángnyelveket. Tűz ad fényt az éjszakában, tűz körül gyűlt össze a család, hogy hallgassák messze repítő mesék duruzsoló dallamát. Lángok közt született meg az értelem, a nyelv, a hit és a tudás. Tűzből lett minden, ami vagyunk: ha nincs meleg és nincs fény, csak didergünk, félünk és vacogunk.” Ezzel a varázslattal kezdődik a Fővárosi Nagycirkusz Főnix – Tűzcirkusz című műsora, hogy aztán elrepítsen egy izzó fantáziavilágba.

Simet László egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak, aki új csúcsokat hódított meg a nemzetközi porondon a magas drót műfajában. Azon utolsó artisták közé tartozik, akik biztosítókötél nélkül mutatják be produkciójukat bármilyen magasságban. Fellépett a 2012-es londoni olimpia és a paralimpia záróünnepségén, bejárta a világot, a legnívósabb helyeken lépett fel, többek közt a Cirque du Soleil „La Nouba” című műsorában és számos nagyszabású rendezvényén.  A Főnix – Tűzcirkusz előadásban két számmal is fellép: egy kifüggesztett dróton motorozik végig a manézs felett a magasban, majd szenzációs halálkerék számával borzolja a nézők idegeit.Az előadást rendező Rippel Brothers – Rippel Ferenc és Rippel Viktor –  több mint tízezer alkalommal hódította meg a világ színpadait, a mai napig külföldi nagy show-k és tévéműsorok állandó sztárjai, elhivatottságuk és profizmusuk révén az elmúlt 30 évben egyedülálló eredményeket értek el az artistaművészetben. Teljesen egyforma testfelépítésüknek köszönhetően műsorszámaik sokkal változatosabbak a hasonló artistaprodukciókhoz képest, fizikai erejük és egyensúlyérzékük segítségével ott lebegnek a lehető és a lehetetlen határmezsgyéjén.

Richter Kevin nyolcadik generációs artistacsalád gyermekeként,  a Főnix – Tűzcirkusz közönségét egzotikus állatszámával ejti rabul, amelyben tevéket és zebrákat vonultat fel a porondon, valamint a Richter Kevin lovasakrobata-csoport vezetőjeként bemutatja őseitől örökölt virtuóz tehetségét egy lenyűgöző zsokészámban.


Nagy Molnár Dávid  sokoldalú illuzionista, most tűzmágusként bűvöli el közönséget.

Az Anima Prizma minden előadása az emberben rejlő érzelmek sokaságát tükrözi, melyekben a különböző kifejezésmódokat, mint a tánc, légtornász, vagy akár tűzzsonglőr produkciót elegyítik szerves egésszé.

Kapcsolódó Cikkek