EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Dunaújváros

Új év a Dunaferrnél

Folyamatosan folyik a felkészülés az előttük álló év feladataira a Dunaferr SE szakosztályainál: az úszók a közelmúltban sítáborban voltak, míg a tornászok, birkózók és kajak-kenusok egyelőre hazai környezetben dolgoznak. 

Az úszószakosztály Facebook-oldalán megosztott képek tanúsága szerint kellemesen, jó hangulatban telt az egyesület sítábora: a fiatalok az Alsó- Ausztriában található Hochkar lankáin készültek az előttük álló feladatokra, hiszen a hétköznapok egyhangúságát megtörni hivatott program minden bizonnyal az edzésterv része is volt.


A kajak- kenusoknál akár olimpiai részvételt is összelapátolhatnak a versenyzők (archív fotó)

A térség egyik legnagyobb munkáltatója, az ISD Dunaferr által támogatott sportegyesülethez tartozó tornaszakosztálynál folyó munka kevésbé látványos: a fiatal sportolók télen is leginkább a csarnokban tartják edzéseiket. Az előttük álló kihívások pedig valószínűleg büszkeséggel töltik el az értük drukkolókat, hiszen a 2019-es Héraklész program 15 fős keretében öt dunaújvárosi versenyző is helyet kapott: Makovits Mirtill, Böszörményi Csilla, Mayer Gréta, Makai Lilla és Bolya Sára küzdhet majd a minél szebb eredményekért. A kajak-kenusoknál a Dunaferr vállalat támogatásával ősszel két korábbi olimpiai bajnokkal erősítették az edzői stábot: a téli felkészülés koordinálásában Vereckei Ákos és Vajda Attila is részt vesz a dunaújvárosi csapatnál, így megfelelő edzésmunka után indulhatnak az országos és világversenyeken, sőt akár maguk is kivívhatják a jogot az ötkarikás játékokon való indulásra.

Kapcsolódó Cikkek