EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szombathely

Új év, új Szent Márton-kártya

Magasabb szintű ügyintézés

Január elsejétől új Szent Márton-kártyákat bocsát ki a város. Egyúttal a szombathely.hu-n keresztül elérhető elektronikus ügyintézés lehetőségei is bővültek.


Keringer Zsolt osztályvezető, Puskás Tivadar polgármester és Károlyi Ákos jegyző mutatták be a megújult Szent Márton-kártyát Fotó:CSG

A 2014-ben bevezetett városi kártyát a tavalyi esztendő végéig mintegy ötszázezerszer használták a szombathelyiek. Különböző sporteseményekre, strandra, múzeumba, könyvtárba, moziba, színházba, kulturális rendezvényekre kaphatnak ugyanis kisebb-nagyobb kedvezményeket a Szent Márton-kártya tulajdonosai. A régi kártyák január 1-jétől nem érvényesek, a rendszer a kor igényeihez, elvárásaihoz igazodva webalapú szolgáltatásként működik tovább. A kedvezmények okostelefonon keresztül, QR-kód segítségével elérhetők, de ehhez regisztrálni kell. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint eddig mintegy 18 ezren igényelték az „okoskártyát.” Aki ezt nem tette meg, de szeretné, az írásban a Tourinform Irodában vagy a polgármesteri hivatalban, online pedig a www.szentmartonkartya.hu oldalon pótolhatja. Akik a hagyományos módon kívánják a kedvezményeket érvényesíteni, kérhetnek megújult, kézbe vehető műanyag kártyát is. Jelenleg mintegy félszáz helyen juthatnak kedvezményhez a kártyatulajdonosok, de az elfogadóhelyek száma várhatóan folyamatosan bővül.

Számos kedvezményhez juthatnak a kártyatulajdonosok Fotó:CSG

Újdonság, hogy a szombathelyi felsőoktatásban részt vevő, nem helyi lakcímmel rendelkező hallgatók is igényelhetnek Szent Márton-kártyát. Bővültek a www.szombathely.hu-n keresztül elérhető elektronikus ügyintézés lehetőségei is. Az általános hatósági, szociális, vagyongazdálkodási és városüzemeltetési ügyekhez kapcsolódóan több mint hatvan űrlap tölthető le elektronikusan.

Kapcsolódó Cikkek